Facebook hozzászólás
509

Segítség a rákos betegeknek

A rákos áttéteket is okozó és egyes daganatok kialakulásáért is felelős endotoxinokról új, tudományos-ismeretterjesztő honlap indul, amely nemcsak a méreganyagról, hanem gyógymódokról is hasznos információkat ad az érintetteknek.

Az endotoxin is felelős egyes daganatok kialakulásáért és az áttétek képződésért – állítják legutóbbi kutatásuk eredményeként a New Orleans-i Egyetem tudósai. A rosszindulatú betegségben szenvedők jelentős többségénél kialakuló fogyás, étvágytalanság, vérszegénység és a fájdalmakat okozó gyulladásos folyamatok hátterében is az endotoxin áll. Magyar kutatók és orvosok együttműködésének köszönhetően május végén indult el az endotoxin.hu információs honlap, ahol mindenki számára elérhetővé válnak az ezzel kapcsolatos legújabb klinikai és kutatási eredmények.

Az endotoxin a Gram-negatív baktériumok falában található rendkívül mérgező anyag, amely a baktérium pusztulása után fejti ki hatását. (A Gram egy azonosítási módszer, amellyel Gram-pozitív és Gram-negatív csoportra oszthatók a baktériumok.) Ilyenek többek között az egészséges emberekkel együtt élő bélbaktériumok is, amelyek időről időre elpusztulnak, és ekkor sejtfalukból endotoxin szabadul fel.

Az endotoxin a szervezet egészére kiterjedő igen súlyos, szeptikus, sokkos állapotot okozhat, és többek között a daganatos megbetegedéseknél is szerepet játszik. A Gram-negatív baktériumok a szervezetünkben is megtalálhatók, de fertőzésként is el lehet kapni őket. Ha valakinek az immunrendszere – például daganatos betegség következtében – legyengül, akkor az addig esetleg a szervezetben lévő, de betegséget nem előidéző baktériumok hirtelen patogénné válnak, endotoxinjaik nagyon súlyos, vérmérgezéses állapotot vagy daganatot is tudnak okozni. Ez a méreganyag a véráramba jutva kóros, céltalan immunreakciót vált ki, ami genetikai hajlamtól függően különböző betegségek, kórképek megjelenését váltja ki. Az endotoxinoknak szerepük van a daganatok áttéteinek képződésében és a daganatos betegek állapotának rosszabbodásában.

Gyógyítható a tüdőrák!
Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy egy új terápia jelentősen késlelteti a daganat progresszióját, továbbá javítja a betegek tüneteit – például légszomj, köhögés és mellkasi fájdalom – és életminőségét. A terápia alkalmazhatóságának meghatározásában kiemelkedő fontosságú a daganat EGFR mutációjának korai vizsgálata

„Az ok-okozati összefüggés egy részleteiben már ismert, összetett mikrobiológiai folyamat – tájékoztatta az MTI-t Mándi László, a Debreceni Orvostudományi Egyetem tutora, aki évek óta foglakozik daganatkutatással és tumoros betegek megadózisú C-vitamin-terápiájával. – Több kollégámmal együtt azt figyeltük meg, milyen módon fejti ki hatását a C-vitamin. A megadózisú C-vitamin infúziósan adva a daganatos sejteket pusztítja, az endotoxin okozta kóros immunreakció mértékét csökkentheti, szintén csökkenti a vérmérgezés kockázatát, ugyanakkor az ép sejteket nem károsítja, szemben például a kemoterápiás vagy a citosztatikus, vagyis sejtosztódásgátló szerekkel.
Szeretnénk elektronikus hátteret biztosítani az interneten. Az endotoxin.hu információs honlapon a betegek és az érintettek kérdéseket tudnak feltenni, és ezúton is tudunk nekik segíteni. Rákérdezhetnek például arra, hogy a kialakult rákbetegségnek vagy az addig ismeretlen eredetűnek vélt, autoimmunnak nevezett kórképnek van-e köze az endotoxinhoz” – mondta el a kutató.

Inkább maradj életben! Ne hagyd, hogy a daganat győzzön!!
Lelkiállapotunknak meghatározó szerepe van a daganatok kialakulásában és a kórfolyamat kimenetelében. Akár azt is mondhatjuk, mit sem ér a tabletta, az infúzió vagy a műtét, ha valaki nem képes tisztázni a betegség létrejöttének lelki hátterét, s nem tud változtatni azon. Mit tegyünk, hogy a betegségeket megelőzzük?


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!