Facebook hozzászólás
219

Ronda időnk lesz a héten

Ezen a héten sem lesz kellemesebb az időjárás, mint a múlt héten volt, sőt, úgy tűnik, még többször lesz ködös az idő. Hiába lesz hát a hét első felében viszonylag magas a hőmérséklet, a napsütés hiánya minden bizonnyal növelni fogja hidegérzetünket. A hétvége már inkább hasonlít majd a télre, és még a nap is kisüthet, majd meglátjuk…

A jövő héten is többször borult, ködös, ám többnyire enyhe idő lesz, a hétvégén viszont már többfelé lehetnek mínuszok, néhol hózápor is előfordulhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Kép: MTI/Beliczay László

Hétfőn erősen felhős, néhol párás idő várható, főleg nyugaton és délkeleten van esély napsütésre. Elsősorban a nap első felében, keleten fordulhat elő helyenként eső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de az Alpokalján időnként megélénkülhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 2 és 8 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb lehet.

Kedden sokfelé borult lesz az ég, párás, tartósan ködös idő várható, ködszitálás is előfordulhat. A minimum-hőmérséklet plusz 2 és plusz 7, a maximumhőmérséklet 5–10 fok között alakul.

És mi a helyzet Európában?
Kontinensünk legnagyobb részén mozgalmas, változékony az időjárás a Norvég-tenger feletti többközéppontú ciklonrendszerek miatt. Sokfelé erősen felhős, illetve borult az ég, több helyen esik az eső, záporeső, délen néhol zivatarok is kialakulnak. Havazás csak a magasabb hegyekben fordul elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5–10 fok között változik, de a Földközi-tenger partvidékén és a Kárpát-medencében 10 fok feletti értékeket is mérnek. Északkelet-Európában ezzel szemben fagyos idő uralkodik, a borult égből többfelé esik a hó, éjszaka mínusz 10 fok alá hűl a levegő, de nappal is jóval fagypont alatti a hőmérséklet. Hétfő estig a Kárpát-medence fölé érkezik az a hullámzó frontrendszer, ami most még az Alpoktól nyugatra húzódik, de előtte még enyhe léghullámok alakítják időjárásunkat.

Szerdán is borult, párás, helyenként ködös idő várható, néhol ködszitálással. A leghidegebb órákban plusz 2 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, nappal 5–8 fokig melegedhet a levegő.

Csütörtökön is többnyire borult, párás, néhol ködös idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 2 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 5 és 10 fok között lesz.

Pénteken szórványosan kisebb eső is előfordulhat, a szél megerősödhet, az északi megyékben néhol viharossá is fokozódhat. A minimumhőmérséklet plusz 1 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 5 és 10 fok között alakulnak.

Szombaton nem várható csapadék, és többórás napsütésre is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között, a nappali hőmérséklet 6 és 10 fok között várható.

Vasárnap átmenetileg megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor, hózápor is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal 2–6 fokig melegedhet a levegő.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!