Facebook hozzászólás
494

Romantikusan vérpezsdítő karibi hangulat: Dominika

Ez az a hely, ahol a valóság felülmúlja a reklámfotókat is! A Karib-tenger gyöngyszeme végtelen fehér homokos strandokkal, remek klímával és páratlan látnivalókkal színesíti a magával ragadó, romantikusan vérpezsdítő karibi hangulatot, a merengue tánc ritmusára…

A Nagy-Antillák második legnagyobb szigetét Kolumbusz Kristóf fedezte fel, a trópusi földdarabon Haitivel osztozik a Dominikai Köztársaság. Az egész amerikai kontinens gyarmatosításának ez volt a központja: amerikai földön itt építették az első katedrálist és kolostort, de az első kórház, katonai erőd, egyetem és pénzverde is itt jött létre.

A fővárost, az andalúziai hangulatú Santo Domingót Amerika bölcsőjének nevezik

Fővárosát, az andalúziai hangulatú Santo Domingót egyenesen Amerika bölcsőjének nevezik,hiszen ez az Újvilág legelső városa. Óvárosa, az egyedi atmoszférájú Zona Colonial gyarmati stílusú épületei között járva mintha Kolumbusz idejébe lépnénk vissza. A dominikai települések másik leghíresebbje a La Romana városnál lévő Altos de Chavon művészfalu, amelynek gyönyörű épületei a nyolcvanas években épültek középkori stílusban, egy helyi útépítés megmaradt anyagaiból; itt érdemes megnézni a borostyánmúzeumot és az ötezer férőhelyes amfiteátrumot is.

Samana – itt is vannak látványos vízesések

Dominika partvidéki része strandokban igazán verhetetlen: a tenger mindenütt türkizkék, a homok habfehér, a dús növényzet pedig a zöld ezer árnyalatában játszik. A sziget legkeletibb csúcsán, Punta Canában több mint 40 kilométer hosszan sétálgathatunk a pálmafák között a parton, innen északra a Samana-félszigeten pedig decembertől márciusig még a hosszúszárnyú bálnák látványos nászát is kileshetjük. Búvárkodni és sznorkelezni leginkább a lakatlan Catalina szigetnél és Saonánál érdemes a színpompás halak között, Bavaro korallzátonyainál pedig akár szelíd dajkacápákkal is lubickolhatunkegyütt a kristálytiszta vízben.

Saona – pihenés és sok-sok látvány együtt

A természet szerelmeseit Dominikán zöldellő hegyek, mangrove-erdők és vadvizek várják, a csodás tájakat ráadásul látványos vízesések és tavak is tarkítják. A 27 kisebb-nagyobb zuhatagból álló Damajagua-rendszer kifejezetten kalandos, mivel helyenként vízesésben csúszva, tóba ugorva lehet csak továbbhaladni az úton. A Keleti Nemzeti Parkba nemcsak a lagúnák, korallzátonyok, tengeri tehenek és palackorrú delfinek miatt érdemes ellátogatni, hanem a taino barlangrajzokért is, amelyeken keresztül az őslakos indiánok történelmébe nyerhetünk bepillantást. Az igazi különlegességek közé tartozik még a tengerszint alatt 46 méterrel fekvő Enriquillo-tó: a térség legnagyobb sóstójánál és a közepén fekvő szigeten flamingókkal, hegyesorrú krokodilokkal és leguánokkal is találkozhatunk.

A természeti szépségeken túl a helyi rumból készült remek koktélok és a könnyen megtanulható merengue tánc is garantálja, hogy Dominikán minden pillanat a kikapcsolódásról és szórakozásról szóljon – mintha csak egy hosszú reklámfilmben szerepelnénk.




Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!