Facebook hozzászólás
254

Repeszt a Wartburg!

A Budapesti Metropolitan Egyetem volt hallgatóinak diplomafilmje nyerte az Emir Kusturica által alapított szerbiai film- és zenei fesztivál, a Kustendorf fődíját, az Aranytojást!

Wartbourg című film stábja összekapaszkodva, kezükben a díj, Kép: MET
Borbás Dávid, Vida Orsolya és Szentgáli Csaba, Kép: MET

A Borbás Dávid Kristóf rendezte Wartburg című film nyerte el az Emir Kusturica által alapított szerbiai film- és zenei fesztivál, a Kustendorf fődíját, az Aranytojást. A stábja tavaly végezett a Budapesti Metropolitan Egyetem Mozgóképművész mesterszakán.

A Wartburg c. rövidfilm egy 2010-ben megtörtént abszurd és tragikus postarablás eseményeit, körülményeit kísérli meg felidézni. Két tisztességes családapa filmekből felkészülve saját Wartburggal indult rabolni, de a tököli börtön előtt lerobbant a kocsijuk.

A kilencedik alkalommal megrendezett szerbiai fesztivál legfőbb díjaiért tizenhét film indult, az alkotásokról háromtagú nemzetközi zsűri döntött.

A film készítésében, többek között, az alábbi Mozgóképművész MA hallgatók vettek részt, a vezetőtanáruk Salamon András volt.

Borbás Dávid (rendező)
Szentgáli Csaba (operatőr)
Tokár Dániel (vágó)
Vida Orsolya (író-dramaturg)
Németh Balázs (animáció)

Gondolj rám!
Láttad már Kern András új filmjét? A Vámos Miklós novellájából született mozinak parádés a szereposztása!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!