Facebook hozzászólás
508

Rendhagyó tárlatvezetések Korniss Péter kiállításán

Nemrég nyílt a Magyar Nemzeti Galériában Korniss Péter fotográfus életmű-kiállítása. A Folyamatos emlékezet című tárlat azokra a sorozatokra koncentrál, amelyek az életmű legfontosabb szellemi ívét adják. A kiállításon bemutatott mintegy 150 mű fél évszázadot fog át: elénk tárják a társadalmi változásokra nyitott, azokat folyamatosan elemző, majd mindebből saját képi világát megteremtő fotográfus pályáját.

A C épületben látható kiállításon szombatonként 16 órától meghívott vendégek – két alkalommal maga a művész – tartanak tárlatvezetést a látogatóknak.

25. Színház - Gyász, Fotó: Korniss Péter, Kép: wikimedia
25. Színház – Gyász, Fotó: Korniss Péter, Kép: wikimedia

Íme, az időpontok és vendég tárlatvezetők:
október 14. Prieger Zsolt zenész, az Anima Sound System vezetője
október 28. Korniss Péter fotóművész
november 11. Závada Pál író
november 25. Korniss Péter fotóművész
december 9. Barakonyi Szabolcs fotóriporter
január 6. Both Miklós zeneszerző

Névjegy
Korniss Péter, Kép: wikimedia
Korniss Péter, Kép: wikimedia

Korniss Péter a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas magyar fotográfus, fotóriporter. Több évtizedig a Nők Lapja fotóriportere és képszerkesztője. Munkásságának fő fókusza az eltűnőben lévő erdélyi és magyarországi paraszti életmód dokumentarista ábrázolása. Emellett ismert A vendégmunkás című albumáról is, amelyen egy Tiszaeszlár és Budapest között ingázó vendégmunkást mutat be, akinek életét egy évtizeden át követte. Az 1990-es évektől kezdve elkezdett beállított fényképekkel is foglalkozni. Elsősorban fekete-fehér fotográfiákat készít. Az első Kossuth-díjas fotóművész. (Forrás: Wikipedia)

Egy pesti New Yorkban
Ez a válogatás a válogatás válogatása – mondta az alkotó Mandur László a megnyitón. A fotográfus így utalt arra, hogy egy korábbi sorozatának esszenciáját hozta most el Kispestre, KMO Művelődési Ház Előtér Galériájába. Már a kamarakiállítás megnyitóján nagyon sokan voltak kíváncsiak a képekre. Remélem, a rendkívüli érdeklődés november 16-áig kitart, mert egy fantasztikus látómódot ismerhetnek meg a fotóművészet kedvelői.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!