Facebook hozzászólás
855

Rémes és punnyadós hetünk lesz

Több, mint 600 család bevonásával készült felmérés arról, hogyan ünneplik a Halloweent, illetve mivel töltik az őszi szünetet. Meglepő válaszok születtek…

A válaszadók közel 90 százaléka állította azt, hogy ismeri az ünnep eredetét, olvasott róla, több, mint 80 százalékuk töklámpást is készít, de csak harmaduk megy el szabadtéri rendezvényre és körülbelül ugyanennyien öltöznek be rémisztő jelmezekbe egy-egy buli kedvéért- derült ki a Játéksziget bolthálózatot üzemeltető Formatex felméréséből.
A megkérdezettek csupán 6 százaléka vallotta be, hogy egyáltalán nem tartja ezt az ünnepet, 13,6% horrorfilmet néz, 16,6 százalékuknak pedig inkább a gyerekei öltöznek be. Fejenként 1-2000 forintot költenek a legtöbben, 20% alatt van azok száma, akik akár 5000 forintot is kiadnak egy-egy Halloween partira készülődve.

"Rémes" gyerekrajzok Fotó: Krajcsó Judit
„Rémes” gyerekrajzok Fotó: Krajcsó Judit

A legnépszerűbb kelléknek továbbra is a töklámpás számít, a megkérdezett családok mintegy 30%-a szeret saját kezűleg is töklámpást készíteni, 5% gondolja úgy, hogy a Halloween csak egy külföldi hagyomány majmolása, ezért nem kedveli. A válaszolók közel fele azonban jó bulinak tartja, 10 százalékuknak pedig a gyerekei szeretik.

Rémisztő a hír, majd meglátod
Október 31-én igazán hátborzongató Halloween-programot kínál a TV2 Csoport filmcsatornája. A Mozi+ ezen az estén két Addams Family filmet vetít, amikhez különleges ajánlók is készültek.

„A játékboltban kapható ijesztő dekorációt és a jelmezeket a válaszadóink közel 60 százaléka sorolta a legnépszerűbb kellékek közé, az arcfestékeket és sminkkészleteket pedig közel 40 százalék. A Halloween nem okoz jelentős forgalom növekedést a játékboltokban, ezt alátámasztja az online felmérés is, hiszen a családok átlagosan 1-2000 forintot költenek erre az ünnepre – mondta el Borhi János, a Formatex ügyvezetője.

A családok 4 százaléka az őszi szünetben nem csinál semmit, közel 60%-a leginkább otthon pihen, 40% valamilyen környékbeli családi programot választ, 7,6% tervez belföldi utazást és csak 1,1% utazik külföldre. A játékkereskedő vállalat egy korábbi felmérésből az is kiderült, hogy a szülők 37,7 százaléka több kisebb szünetet preferál év közben, 60%-a pedig helyesnek tartja a hosszú nyári szünetet.

Így turbózd fel a gyerek immunrendszerét az őszi szünetben
Dübörög az iskolai szezon, így a gyerekek alig várják már az október 30-án kezdődő őszi szünetet. Az egyhetes vakáció nemcsak a pihenésre jó alkalom, hanem arra is, hogy az elcsigázott lurkókat kicsit felrázzuk, immunrendszerüket megerősítsük a nyirkos, megfázásos időszakban.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!