Facebook hozzászólás
173

Razzia a Nagybanin

A budapesti Nagybani Piacon tartott közös ellenőrzést a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága. Az akcióban az élelmiszer-biztonsági szakemberek kiemelten vizsgálták a termékek nyomon követhetőségét. Végül mintegy négy tonna zöldséget és gyümölcsöt – főleg narancsot – kellett megsemmisíteni.

A Nagybani ellenorzésén lefoglalt narancs, Kép: NÉBIH
Kép: NÉBIH

Az akcióban öt zöldség-gyümölcs importőrt, illetve forgalmazó céget ellenőriztek a NÉBIH KÜI munkatársai. Az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek kiemelten vizsgálták a forgalmazott termékek nyomonkövethetőségét.

Az ellenőrzéskor az öt cégből egy nem rendelkezett áruval, további kettőnél pedig mindent rendben találtak a szakemberek. Az egyik forgalmazónál mintegy 3,5 tonna narancsot kellett azonnal megsemmisíttetni, mivel a tételről hiányzott a jelölés. A termék így ismeretlen eredetűnek minősült, ami nem hozható kereskedelmi forgalomba.

Egy másik cég raktárában több mint 7 tonna mennyiségben 12 tételt (paradicsom, karalábé, sörretek, mandarin stb.) zároltak a szakemberek a nyomonkövethetőség hiánya miatt. A kereskedő később bemutatta a hiányzó iratokat, így csupán egy kápia paprika tételt (400 kg) kellett megsemmisíteni a helyszínen.

A cégekkel szemben az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forint bírság várható.

Kenyér helyett macska
Több vizsgálatról is beszámoltunk már. Például arról, egy budapesti pékségben súlyos higiéniai problémákra bukkantak. Emiatt mintegy 1800 kg terméket kellett megsemmisíteni. Olvasd el a részleteket!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!