Facebook hozzászólás
768

Potom 6 ezerért akár élő halott is lehetsz!

Zombik szállnak meg egy éjszakára egy kisvárost, hogy minél több embert tegyenek élőhalottá – nagyjából ez a lényege annak a Survival Zombie nevű játéknak, amelyet évente több spanyol településen is megrendeznek ezrek részvételével.

A szervezők már most gőzerővel készülnek a következő, június végi játékra, amely a Spanyolország középső részén található Olias del Rey utcáin zajlik majd.
A játék internetes oldalán közzétett tájékoztató szerint csak erre az egy eseményre 3 ezer embert várnak. Lehet jelentkezni zombinak és túlélőnek is, az utóbbi a drágább: 60 euróba kerül (18 ezer forint) a jegy. Aki élőhalottként akar játszani, annak 20 eurót (6 ezer forint) kell fizetnie.

Este 11-kor kezdődik a hajsza Kép: Pixabay

A játék úgy zajlik, hogy a rémisztőre maszkírozott zombik este 11 órakor elkezdik üldözni a többieket a városka utcáin, és akit elkapnak, az maga is zombivá válik; a szervezők őt is kifestik és csatlakozik az üldözőkhöz. A településről csak egyetlen útvonalon lehet kimenekülni, amelyet nyomok segítenek megtalálni, ezeket kell észrevennie annak, aki túlélőként akarja befejezni a játékot, erre 8-9 órája van.

20 euróért te is lehetsz zombi Kép: Pixabay

Spanyolországban a The Walking Dead című sorozat hatására az elmúlt években nagyon népszerűvé váltak az ilyen rendezvények. Áprilisban Pilar de la Horadada, májusban La Manga del Mar Menor fogadta be a zombikat, júliusban pedig Sestaóban lesz zombis szerepjáték. Ezen kívül a dél-európai országban minden évben több zombifelvonulást is tartanak, ahol előhalottnak maszkírozva ijesztgetnek a résztvevők.

Játék a halállal, ez a legújabb őrület! Na, hol?
Van, aki gondolni sem akar rá, és van, aki játszik vele, mert élvezi! A halál elől kell menekülni abban a 4D-s kínai szimulációs játékban, amely most a legnépszerűbb Sanghajban. A kreatív kitalálók az életről és halálról való gondolkodást is kívánták ösztönözni az ötlettel.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!