Facebook hozzászólás
158

Poratka-allergiások, figyelem! Pályázzatok időben!

Idén is meghirdeti „Támogatott poratka-allergia immunterápia” elnevezésű programját az Allergiamentes Életért Alapítvány. A programban részt vevők számára az alapítvány ingyenesen biztosítja a kezeléshez szükséges harmadik doboz készítményt.


 

Kedvezményes kezelésben részesülhet az a poratka-allergiás beteg, aki a pályázatban leírt feltételeknek megfelel, és jelentkezését 2014. április 30-áig az alapítvány részére elküldi. A támogatott készítmények száma korlátozott, a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében bírálják el.

Hazánkban az immunterápia jelenleg nem tartozik a támogatott kezelések közé, a betegek önköltségi áron tudják beszerezni a terápiához szükséges készítményeket. A támogatott programban részt vevők számára a kezeléshez szükséges harmadik doboz készítményt az Allergiamentes Életért Alapítvány ingyenesen biztosítja – tájékoztat dr. Balogh Katalin allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa a kezdeményezés jelentőségéről.

Az immunterápia előnye a hagyományos kezelésekkel szemben az, hogy nemcsak a tüneteket enyhíti, hanem az allergia kiváltó okára hat. Poratka-allergia esetén – mivel nem szezonális allergiáról van szó – ennek még nagyobb a jelentősége, hiszen a betegnek akár egész évben gyógyszert kellene szednie.

Az immunterápia lényege a szervezet hozzászoktatása az adott allergénhez, célja a kóros immunválasz mérséklése, a gyógyszerszedés csökkentése. A módszer tehát nem pusztán tüneti kezelést nyújt, segítségével három év alatt elérhető az allergiás tünetek megszűnése. A betegek jelentős része már a kezelés első évében közel 80 százalékos javulásról számol be.

A kezelésről itt lehet részleteket megtudni. Az igénylés feltételei és a jelentkezési lap pedig az alapítvány weboldalánérhető el.

Erre figyelj kertészkedésnél, ha allergiás vagy!
A gyönyörű tavaszi időben már megkezdődtek a kerti munkák, amelyekről a pollenallergiásoknak sem kell lemondaniuk. Ahhoz azonban, hogy tünetmentesek legyünk, ügyelni kell arra, hogy mikor végezzük a munkálatokat, és mit ültessünk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!