Facebook hozzászólás
364

Példátlan időjárás – ronda ősz nyugaton, tomboló nyár keleten

Kettészakad az ország időjárása a hétvégére. Egy közelgő hidegörvény hatására nyugaton fagyoskodunk, a Dunától keletre pedig igazi kánikula várható egész hétvégén.  Nehéz napjai lesznek a frontérzékenyeknek.

Nő esernyővel, semleges háttér, művészi, Kép pixabay
Kép pixabay

Északnyugaton már pénteken is elromlik az idő, az Alpokalján csapadékra, lehűlésre számíthatunk. Ez szombatra az egész Dunántúlra kiterjed, helyenként a 20 fokot is alig éri el a hőmérséklet. Erős hidegfronti hatástól fognak szenvedni az arra érzékenyek. Keleten pedig gyökeresen más vár ránk. Marad a napos idő, és 35 fokos melegre is készülnünk kell, igazi strandidő várható.

A prefrontális hatásra érzékenyek nagyjából a Tisza vonaláig terjedően is tapasztalni fognak tüneteket, ami a magas hőmérsékletekkel együtt jelentősen megnövelik az infarktus és a sztrók veszélyét. Keletebbre pedig a kánikulai tanácsokat fogadjuk meg, a déli órákban kerüljük a tűző napot, mert egész hétvégén fokozott lesz a napszúrás veszélye – figyelmeztet Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. Gyakori lesz a kínzó fejfájás, az ingadozó vérnyomás, nyugaton a görcsös és ízületi fájdalmak. Szerencsére a meteogyógyászat ma már eredményesen tudja kezelni a panaszokat.

Belejöttünk, mint kiskutya…
Élen járunk kutyatartásban – még az európai szinthez képest is. Ma Magyarországon az emberek 36 százaléka lakik kutyás háztartásban, és a jó hír, hogy nagyon szeretjük is őket: a magyarok 87 százaléka elvárja egy felelős gazditól, hogy családtagként tekintsen a kutyájára – derült ki az egyik legismertebb pénügyi intézmény országos, reprezentatív kutatásából, melyet a Kutyaszemmel elnevezésű új társadalmi felelősségvállalási programjának megalapozásához készített.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!