Facebook hozzászólás
223

Pécsett táncolt az egyetem

A Pécsi Tudományegyetemen 2000 óta működő Táncoló Egyetem nagyszabású rendezvénysorozattal ünnepelte fennállásának 15 éves jubileumát.

A projekt elsődleges célja az intézmény polgárainak, és a régió felnőtt lakosainak bevezetése a tánc világába, hogy jobban megismerhessék ezt a fantasztikus testmozgási és kulturális lehetőséget. A tizenöt év alatt mintegy hatvanféle tánc- és mozgáskurzusra jelentkezhettek az érdeklődők. A kezdeményezés népszerűségét jelzi, hogy több mint huszonötezer regisztrált résztvevője volt a képzéseknek.

Vastag Csaba és a PTE Táncegyüttes, Kép: Csortos Szabolcs/UnivPécs

A jubileum alkalmából ünnepélyes keretek között adták át az egyetem Ifjúság úti campusában található Tánc- és mozgástermet, ami a város, de feltehetően egyben a megye legnagyobb táncterme is. A több mint 300 négyzetméteres, tükrös, parkettázott, balett-rúddal felszerelt, gyönyörűen dekorált teremben a Táncoló Egyetem órái ideális körülmények között folyhatnak.

Az avatást Karneváli Parti követte a PTE Természettudományi Karának udvarán. A kiváló hangulatról a PTE Brass Band és a PTE Táncegyüttes gondoskodott. Vezetésükkel számos tánccsoport és érdeklődő néző részvételével látványos Karneváli Felvonulás haladt a Jubileumi Gálaműsor helyszínére.

A programban táncbemutatókat, táncos divatbemutatót láthatott a közönség, illetve vidám játékokon vehettek részt az érdeklődők, az ünneplők. Az estet a Szenes Iván-díjas fiatal énekes, Vastag Csaba nagysikerű műsora zárta, a PTE Táncegyüttes közreműködésével.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!