Facebook hozzászólás
153

Pécsett maradnak az óvintézkedések!

Jelentősen csökkent a legionella baktérium csíraszáma a PTE Klinikai Központ 400 ágyas tömbjében. A szakemberek gyors intézkedésének köszönhetően lassan helyre áll a rend, de az óvintézkedések még érvényben maradnak, mert néhány mérőpontnál az adatok még mindig az egészségügyi határérték felettiek voltak.

 

Mint ismeretes, az úgynevezett légiós baktériumot egy rutinellenőrzéssel mutatták ki a vezetékekben keringő vízből a 400 ágyas klinikai tömbben még pénteken.

Kép: szeretlekmagyarorszag.hu

A Klinikai Központ vezetése a Műszaki Igazgatósággal együttműködésben azonnal meghozta a biztonsági óvintézkedésekről szóló döntést, és értesítették a Népegészségügyi Hatóságot is.

Ebből következően a héten a szakemberek megismétlik a vízvezeték-rendszer fertőtlenítését. A teljes épület hideg- és melegvíz kifolyóinál, vagyis a kézmosóknál, mosdóknál, mosogatóknál, falikutaknál, zuhanyoknál és kifolyó szelepeknél, valamint a teljes vízvezeték-rendszeren úgynevezett hősokk-kezelését is végeznek, amellyel fertőtlenítik a rendszert.

Az eljárás végéig a betegek tisztálkodását egyelőre más módon oldják meg. A csapvíz ivásra, főzésre továbbra is alkalmas.

A klinika megköszönte a betegek valamint hozzátartozóik megértését és türelmét!

A légkondicionáló veszélyeiről itt is olvashatsz!

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!