Facebook hozzászólás
784

Panelban laksz? Így lettél milliomos!

Erős kereslettel indult 2019 ingatlanpiaca. A felfutó érdeklődés jellemző a piacra, a vásárolni szándékozók már keresik leendő otthonukat, és egyre aktívabban figyelik a kínálat és az árak alakulását – az ismert ingatlanos barométer szerint.

A tranzakciószám csaknem megegyezett a 2017-ben mérttel, és a tavalyi évtől is csak minimálisan maradt el. Az ingatlanárak továbbra is folyamatosan növekednek, egyes fővárosi kerületekben a tégla lakások átlagos négyzetméterára nemsokára eléri a 800 ezer forintot.

Panel, Kép: wikipedia
Kép: wikipedia

Panelek esetében a tavalyi adatokhoz képest Pesten és Budán is majdnem 5 millió forinttal lett drágább az átlagár, vidéken 3-4 millió forintos volt az emelkedés 2018 januárjához képest.

Az árak növekedésével párhuzamosan tovább csökkent az értékesítési idő, a jelenlegi ingatlanpiacon 2-4 hónap is elegendő a sikeres tranzakcióhoz. Az eladói és a vevői ügyfélprofil nem mutat kiugró változást az előző hónapokhoz, évhez képest, a legaktívabb korosztály az ingatlanpiacon a 30 és 50 év közöttiek, a fővárosban a vevők között arányuk több mint 60%.

(Forrás: Duna House)

A legek éve volt 2018 az ingatlanpiacon
2018 is bővelkedett különlegesebbnél-különlegesebb ingatlanokban, amelyből az egyik legismertebb ingatlanszolgáltató összeválogatta a „legeket”, legyen szó akár a legolcsóbb, akár a legdrágább, legkisebb vagy épp a legnagyobb otthonról, amelyet 2018-ban értékesítettek. A teljes piacot vizsgálva a várakozásoknak nagyjából megfelelően változott az ingatlanpiac, az árak a vártnál nagyobb mértékben nőttek, a tranzakciószám tekintetében megmaradt a növekvő tendencia.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!