Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. december 05. 17:45 | László Márta

FELMÉRÉS

Összejött a Mikulás a Fogtündérrel

A magyar szülők 71 százaléka jobbnak tartja, hogy gyermeke higgyen a Mikulásban és a hasonló mitikus, mesés figurákban – derül ki az ismert hollandiai biztosító reprezentatív felméréséből. Leginkább a magasabb végzettségű és rendszeresen megtakarító szülők vélekednek így: ők az átlagosnál is jobban igyekeznek támogatni gyermekük képzeletvilágát, hogy minél tovább higgyenek a különféle mesés lényekben.

Összesen a szülők 71 százaléka próbálja támogatni gyermeke képzeletvilágát. Ezzel szemben csupán 11 százalék mondja azt, hogy egyáltalán nem, és 18 százalék, hogy inkább nem ért ezzel egyet. Szerintük nem jó, ha a gyerekeket olyan tévhitekben ringatjuk, minthogy létezik a Fogtündér vagy épp a Mikulás.

Télapó és felesége grafika, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Érdekes módon a vagyoni helyzet és a végzettség is szerepet játszik abban, hogy a szülő mennyire tartja fontosnak, hogy gyermeke higgyen a mesevilágban. A felmérés szerint az átlagosnál is inkább támogatják ebben gyereküket azok, akik magasabb végzettséggel rendelkeznek és rendszeresen tesznek félre legalább 30 ezer forintot havi jövedelmükből.

Döbbenetes! Ennyi kalória van egy mikulás-csomagban!
Boldogan tömjük a gyereknek szánt Mikulás-csomagokat olyan finomságokkal, melyekről tudjuk, hogy nagyon szereti. Az viszont eszünkbe sem jut, hogy mekkora kalóriabombát jelent ez a lurkók számára. Lehet, hogy az elhízásuk is itt kezdődik?

– Nem meglepő módon azok a szülők a legaktívabbak, akiknek van 3-6 év közti gyermekük: közülük majdnem 80 százalék szeretné, ha gyermeke hinne a Mikulásban és más meselényekben – mondta Nemes-Szabó Zsuzsanna, a társaság márka- és marketingkommunikációs vezetője. Szerinte számos oka lehet, hogy a legtöbb szülő hangsúlyt fektet a gyermeki képzeletre: ilyen például a kreativitás fejlődése vagy épp a boldogság, amit egy jó mese nyújthat.

Az eredmények arra is rámutatnak, hogy a szülők 73 százaléka fontosnak érzi, hogy gyermeke továbbtanuljon, és 81 százalék szeretné, hogy gyermeke minél hamarabb önálló legyen. Ezen a téren azonban van még tér a fejlődésre, hiszen mindössze a családok felének van olyan megtakarítása, amellyel kifejezetten a gyermekét szeretné támogatni. Ebben nyújthat segítséget például a biztosító. A tudatos felkészülést segítő megoldás minden fontosabb élethelyzetben jól jöhet, legyen szó nem állami finanszírozású oktatásról, az első lakás vásárlásának támogatásáról vagy gyermekeink álmainak megvalósításáról.

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!