Facebook hozzászólás
302

Oscarra hangolva

A közmédia Oscar-díjas filmekkel és külön műsorral készül a 90. Oscar-díjátadó gálára. A díjátadót megelőző hetekben Oscar-díjas filmekkel készül a Duna Televízió a filmvilág legjelentősebb eseményére.

A közmédia nézői reklámblokkok nélkül, HD minőségben láthatják a 12 év rabszolgaság, a Cyrano, a Szigorúan ellenőrzött vonatok, valamint a magyar vonatkozású Mephisto című Oscar-díjas filmet is.

Klaus Maria Brandauer és Szabó István a Mehpisto főszereplője és rendezője, Kép:wikimedia
Klaus Maria Brandauer és Szabó István a Mehpisto főszereplője és rendezője, Kép:wikimedia

Az Oscar-gálát idén is élőben közvetíti a Duna Televízió március 4-én éjszaka: Kraszkó Zita,  az Oscar-est hazai házigazdája, valamint Dudás Viktor és Szöllőskei Gábor filmszakértők köszöntik majd a nézőket.

Minden szava Arany!
A közmédia szervezésében az Arany-emlékév jóvoltából még tavaly novemberben elindult az AranyCORE zenebajnokság. A megzenésített Arany János verseket egészen március 2-ig lehet beküldeni, a pályaművekben nincs különösebb megkötés.

Március 4-én újra, zsinórban harmadjára izgulhat az ország egy magyar filmért az Amerikai Filmakadémia díjátadóján. A Saul fia (2016.) és a Mindenki (2017.) után Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről is bekerült az idei jelöltek legszűkebb körébe – a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. Enyedi Ildikó filmje a tavalyi Berlinálén kezdte fesztiválkörútját, ahol a verseny legfontosabb díjával, Arany Medvével díjazták, és azóta is számtalan elismerést gyűjtött világszerte.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!