Facebook hozzászólás
422

Óriási citromparádé

Fantasztikus egzotikus növényekkel ünnepli ezeket a napokat a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertjének üvegháza. Aki szívesen gyönyörködik a csodás trópusi virágokban, feltétlenül menjen el Baranya fővárosába! 

Óriáscitrom a pécsi botanikus kertben, Kép: PTE
Óriáscitrom a pécsi botanikus kertben, Kép: PTE

Trópusi hangulattal várja december 27-28-án 10-14 óra között a családokat és az érdeklődőket a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertje.

A melegházakban színpompásan virágoznak a papagájvirágok, a broméliák, megismerhetjük a kakaófa különleges termését, melyet már 3500 éve is fogyasztottak a dél-amerikai indiánok!

Beértek a citrus-félék termései: a gazdag gyűjtemény látványossága a majd 2,5 méteres narancsfa, valamint a hatalmas terméssel rendelkező óriás citrom. Sőt, ott található a rovaremésztő növénygyűjtemény és az érzékeny mimózafa is.

Aki nem fél a magasban, még a pálmaház galériájára is felmehet, hogy onnan tekintsen le az esőerdők növényvilágára, a kaktuszházban sétálva pedig egyre több pozsgás növény illatos virágaira csodálkozhat rá. A park több pontján most virágoznak a japán naspolyák.

Nemcsak gyönyörkedhetsz a csodás növényekben, hanem kedvedre fotózgathatsz is! A cím: Pécs, Ifjúság útja 6., a részleteket pedig itt találod: botanikuskert.pte.hu

Magas osztrák férfi felemás cipőben
Gombóc Artúr biztosra venné, hogy megérkezett a paradicsomba, ha betoppanna a stájer Riegensburg csokimanufaktúrájába. Több száz féle csokit lehet megkóstolni a Zotter családnál, és közben megismerhetjük az édesség elkészítését a kakaóbabtól egészen a csomagolásig. Valójában olyan, mintha épült volna egy szuper csokiüzem, de úgy, hogy az egészet egy édes show vesz körül. Az építészettől a csokipapírig egy stílusú megjelenés, grafika, egyszerűen egy édes kavalkád a natúr csokitól a havasi gyopároson át a szusis vagy baconösig. És ha nem találsz megfelelőt, csak mondd el a kívánságod, és 35 perc alatt kész!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!