Facebook hozzászólás
801

Ördög Nóra nyaraláskor is hűséges

Minden ötödik magyarhoz hasonlóan Az Év Szállása verseny háziasszonya, Ördög Nóri is a jól bevált szálláshelyekre esküszik, ha gyerekekkel indul útnak. A leghűségesebbek Budapesthez, Siófokhoz és Hajdúszoboszlóhoz vagyunk, ez a top 3 város, ahova legszívesebben tér vissza belföldi nyaraláskor.

Így nyaral Ördög Nóri, Kép: sajtóanyag
Így nyaral Ördög Nóri, Kép: sajtóanyag

Elindult a legjobb szálláshelyeket, illetve a turisztikai szempontból legvonzóbb településeket díjazó Év Szállása verseny, melynek statisztikáiból kiderül, hogy minden harmadik magyar tér vissza korábbi nyaralóhelyeire. A novemberi díjátadó gála háziasszonyaként Ördög Nóri is elárulta, neki melyek a favorit pihenőhelyei.

– Visegrád az egyik kedvenc úti célunk, ide rendszeresen visszatérünk a nagycsaláddal, szülőkkel, testvéremékkel. Siófokon is gyakran megfordulunk, tavaly pedig, amikor a könyvemen dolgoztam, sűrűn találkozhattak velem Herceghalmon is, mert egy ottani hotelbe vonultam el többször néhány napra, hogy csak az írásra tudjak koncentrálni. –

A családok és a szeretők is ragaszkodnak a jól bevált helyekhez

A magyarok ötöde tér vissza többször is ugyanarra a szállásra, és akadnak olyanok is, akik nemcsak a helyhez, de megszokott szobájukhoz és éttermi asztalukhoz is ragaszkodnak. A szállásadók törzsvendégei között rengeteg olyan család van, amelyik kezdetben fiatal párként fedezte fel a „tuti” helyet, majd a gyerekek születése után már családként térnek vissza évről évre.

Ha családos nyaralásról van szó, Ördög Nóriék is ragaszkodnak a jól bevált szálláshelyekhez.

– Ha Mici és Venci is velünk jönnek, akkor sokkal körültekintőbbek vagyunk a szállásfoglalásnál, ha van egy olyan szálloda, ahol jó tapasztalataink voltak, oda gyakran visszatérünk. Gyerekekkel általában a wellnessrészleggel rendelkező szállodákat keressük, mert ott tényleg mindannyian ki tudunk kapcsolódni. Ha kettesben indulunk útnak, akkor szívesen kísérletezgetünk, örömmel fedezünk fel új településeket és programokat – tette hozzá Nóri.

Az Év Szállása versenyben részt vevő szállásadók tapasztalatai szerint nemcsak a családosoknak vannak jól bevált üdülőhelyeik, a szeretők is gyakran térnek vissza közös „rejtekhelyeikre”, nekik elsősorban a diszkréció és a nyugodt pihenés számít. A külföldi vendégek közül a németek és a lengyelek a leghűségesebbek a több tíz éve felfedezett szálláshelyeikhez.

Ki lesz a Turizmus Szakma Példaképe?

Az idei Év Szállása díj odaítélése több mint 9 ezer belföldi és 125 ezer külföldi szálláshely közül 442 200 vendégértékelés és a szakmai zsűri véleménye alapján történik.

SZAVAZZ!
Az Év Szállása verseny keretében 2016. november 4-ig lehet voksolni, majd a zsűri szakmai értékelését követően az elismeréseket az Ördög Nóra vezetésével megrendezendő november 24-ei gálán vehetik át a díjazottak. Az Év Szállása és Az Év Turisztikai Települése mellett az idén először választják meg a Turizmus Szakma Példaképét, az OTP Bank különdíját pedig az Év Innovatív Szálláshelye érdemelheti ki.

– A vendégértékelések fontosságát mutatja, hogy a visszajáró vendégek aránya is magasabb a vélemények alapján kiemelkedő szálláshelyeken – magyarázta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője. Szintén meghatározó az úti cél kiválasztásakor a szálláshely elhelyezkedése (65%) és neve (20%) – derül ki a verseny szakmai partnere, a Google legfrissebb, hotelekre irányuló keresési adataiból. Online vásárláskor pedig döntő szempont az ár (51%) és a korábbi látogatók személyes véleménye (28%).

Hallottad?
Divat lett a zöld szálló! A klímaváltozás miatt egyre többen keresnek olyan nyaraló- vagy kirándulóhelyet, amelyik nemcsak akkor jó, amikor ki lehet feküdni a partra sütkérezni. A kényelem, a kiszolgálás, a bőséges étkezések mellett lassan megjelent az igény azokra a hazai vendéglátóhelyekre is, amelyek megújuló energiákat használnak!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!