Facebook hozzászólás
382

Olajlelőhelyre bukkant D. Tóth Kriszta Mautner Zsófival

Ötéves tervekben gondolkodik, hat nyelven beszél, 200 embert képes jóllakatni, kocsijában egy komplett konyhát szállít, kőgyomra és saját olaj-dílere van. Ha pedig a magyar konyha népszerűsítéséről van szó, egy kis „élelmiszer-csempészettől” sem riad vissza. Az Elviszlek magammal legutóbbi adásában DTK Mautner Zsófit fuvarozta titkos olajlelő-helyére.

Útközben Mautner Zsófi többek közt arról is mesélt, hogyan döntött annak idején a karrierváltás mellett, mit élvez leginkább mostani munkájában, és mi ihlette legújabb könyvét. D. Tóth Krisztának elárulta azt is, mit gondol a hazai gasztroforradalomról, hol a kedvenc streetfood-lelőhelye Berlinben és hogyan viszonyul a fogyókúrához.

Közeli felvétel Mautner Zsófiról, Kép: ytimg
Mautner Zsófi, Kép: ytimg

Mautner Zsófi évekkel ezelőtt brüsszeli diplomatakarrierjét cserélte a gasztro-hivatásra, amiről ma már semmilyen szuper állásért nem mondana le.

– A munkámban azt imádom a legjobban, hogy a saját ötleteimet úgy tudom megvalósítani, ahogy én szeretném. A mentális szabadság, ez a legnagyobb luxus!

Zsófi az egyik legismertebb hazai gasztroblogger, számos könyv szerzője, aki mindig újabb ötleteken töri a fejét, és öt évre előre tudja, milyen projektbe vág bele. Legutóbb, gasztrocsajok kiadványában olyan nőket mutatott be Budapesttől Berlinig, akik a gasztronómiát választották hivatásuknak. Budapest bites című könyvét pedig nemrég Tajvanon is kiadták.

A külföldi könyvbemutatóhoz kapcsolódóan Mautner Zsófi 200 fős főzőbemutatót tartott – ahogy mondja, egy ilyen esemény sokkal összetettebb diplomáciai feladat, mint előtte bármi, amit Brüsszelben végzett. Nem csak a magyar konyhát, hanem a magyar kultúrát, ha úgy tetszik egész Magyarországot képviselte.  Ahhoz, hogy minden tökéletesen sikerüljön, Zsófi egy kis élelmiszer-csempészettől sem riadt vissza.

– Két kiló szuvidált tarját, fűszereket, szilva- és baracklekvárt, libamájat vittem Tajvanra a bőröndömben, neszesszerekbe, pulcsikba rejtve – vallotta be DTK-nak.

Zsófi szerint a főzés kemény fizikai munka, amely komoly logisztikát is igényel, az elmaradhatatlan ételkóstolás pedig néha igazi kihívás.

– Leborulok mindenki előtt, aki vékony tud maradni ebben a szakmában. Néha megpróbálkozom a fogyókúrával, aztán kudarcot vallok. Álszent dolog lenne azt mondani, hogy nem foglalkoztat a külsőm, de alapvetően nem ez határozza meg az életemet – árulta el Mautner Zsófi.

A Mautner Zsófival készült beszélgetés D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának legújabb epizódja, amely a WMN magazin You Tube csatornáján látható!

Karácsonyra jelent meg Mautner Zsófi közös szakácskönyve Széll Tamással! Érdemes belekukkantani! 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!