Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. október 03. 13:00 | Krajcsó Judit

VILÁGSAKKFESZTIVÁL

Október 8-án minden kontinens Budapestre figyel!

Október 8-án a Várkert Bazárban ismét megnyitja kapuit a Világsakkfesztivál. Olimpiai bajnok, olimpiai ezüstérmes, világbajnoki kihívó, volt világbajnok nagymester is Budapest vendége lesz az októberi nemzetközi sakkgálán a Polgár Judit Sakk Alapítvány szervezésében.

A tizedik alkalommal megrendezett fesztivál célja, hogy bemutassa a sakk 1000 arcát, hogy legyen egy nap, amikor a világon minden sakkot szerető, a sakk fontosságára figyelő ember egyszerre osztozhat a sakk kivételes élményében.  A mára több ezres látogatót vonzó sakkfesztivál igazi nemzetközi eseménnyé nőtt – – hangsúlyozta Polgár Judit a rendezvény programbemutató sajtótájékoztatóján.

press_pj

Polgár Judit a sajtótájékoztatón Kép: sajtóanyag

Az esemény egyik csúcspontja minden bizonnyal a Highlander Kupa lesz, amelyen nyolc világsztár sakkozó, egyenes kieséses küzdelemben mérkőzik meg a 15,000 dolláros fődíjért! Az élet-halál küzdelemre Budapestre érkezik többek között az elmúlt negyedszázad meghatározó világsztárja, Boris Gelfand, világbajnoki kihívó, olimpiai bajnok, valamint ismét ringbe száll a volt világbajnok, Rusztam Kaszimdzsanov, aki már a tavalyi kupán egyszer diadalmaskodni tudott. Magyarországot többek közt épp a szeptemberi Bakui Sakkolimpián ezüstérmet szerző Almási Zoltán képviseli, és lesz hazai színekben versenyző sakkozónő is Hoang Thanh Trang személyében. A vállalkozó szellemű amatőrök pedig szimultánt játszhatnak Polgár Judittal és Polgár Zsófiával.

A budapesti központú rendezvényhez már közel 90 országból csatlakoztak. Október 8-án minden kontinens Budapestre figyel: idén ugyanis már élő, angol és magyar nyelvű közvetítéssel is bekapcsolódhat a programokba, aki személyesen nem tud ott lenni a Várkert Bazárban. A „Sakktérképen” pedig minden érdeklődő üzenheti a világnak, hogy ő maga is részese a sakkünnepnek. A fesztivál ötletgazdája és főszervezője minden Vidők legjobb női sakkozója, a világranglistát 26 éven keresztül vezető Polgár Judit, aki meggyőződéssel képviseli álláspontját, miszerint „Gondolkodni, alkotni jó, a sakk ezért teljesebbé teheti az életet.”

A változatos családi- és gyermekprogramok, a sakk, művészet, sport és játék világába kalauzol, ahol a gyermekek, szülők és nagyszülők – a feledhetetlen szórakozás és játéköröm mellett – egyaránt megismerkedhetnek a sakk képességfejlesztő hatásaival, a stratégiai és kreatív gondolkodás előnyeivel és fontosságával. A Sakkpalota workshop keretében pedig pedagógusok szerezhetnek hasznos információkat a sakkpalota program kivételes képességfejlesztő módszeréről.

A Világsakkfesztivál színes egész napos családi programjaival fiataloknak és időseknek egyaránt kivételes lehetőséget biztosít ahhoz, hogy kitáruljon számukra egy világ, amelyben a sakk egy közös nyelv, egy térben és időben átívelő összekötő kapocs.

A fesztivál mottója is ez: A sakk összeköt minket.

Erre a nagyszerű családi programra kínálunk néhány remek ruhadarabot az őszi gardróbból!

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!