Facebook hozzászólás
754

Ők nem kívánnak kéz- és lábtörést

Megnyílt Magyarország első 0-24 órás, folyamatos sürgősségi ellátást nyújtó, magán baleseti sebészete, az Ars Medica Lézerklinika. A non–stop működő baleseti sebészet hiánypótló intézmény a fővárosban. A könnyű és közepesen súlyos, elsősorban végtagi sérülést elszenvedőknek nyújt azonnali orvosi segítséget.

 

Gyerek a magánsebészeten, Kép: Ars Medica Lézerklinika
Gyerekeknek is segítenek, Kép: Ars Medica Lézerklinika

Az első privát baleseti ügyelet a Belváros szívében, a Petőfi Sándor utcában kezdte meg működését, ott, ahol az Ars Medica Lézerklinika immáron 24 éve üzemel. Az új szolgáltatás elsősorban azoknak nyújt várakozási idő nélküli ellátást, akik, csonttörést, rándulást, húzódást,  ficamot, ín- vagy szalagszakadást, vágott, horzsolt sebeket, kisebb égési sérüléseket szenvedtek. A sürgősségi ügyelet az állami ellátás alternatíváját kínálja a betegeknek, akik így a lehető leggyorsabban professzionális kezelésben részesülhetnek.

– A baleseti osztályok – érthető módon – elsősorban azokra az esetekre koncentrálnak, ahol az emberi élet forog veszélyben. Egy-egy töréssel, vagy rándulással több órára is nyúlhat a várakozás, különösen, ha éjszaka vagy hétvégén történik a baleset. Munkaidőn kívül és ünnepnapokon csak néhány fővárosi intézményhez fordulhatnak a páciensek, ezek ennél fogva túlterheltek. Sajnos a balesetek nem alkalmazkodnak a naptárhoz, sőt, a legtöbb nyári baleset pont a hétvégén történik – mondta Dr. Dömötör Gábor, az Ars Medica Lézerklinika alapítója.

Az újonnan létesített traumatológián telefonos bejelentkezés alapján fogadják a betegeket, amelyre egyrészt azért van szükség, hogy az ügyeletes orvos meggyőződjön arról, hogy a páciensnek nincs olyan koponya-, vagy mellkasi sérülése, belső vérzése, amely megakadályozná az ellátást, másrészt, hogy az orvosi stáb már az érkezés előtt felkészülhessen a sérült ellátására. Ha kell, gondoskodnak a beteg bejutásáról a klinikára, majd az ellátás után otthonába.

Magán traumatológia, Kép: Ars Medica Lézerklinika
Kép: Ars Medica Lézerklinika

– Tudjuk jól, hogy egy sérült embernek minden perc számít, éppen ezért nálunk nincs várakozási idő. Diagnosztikai vizsgálatokat, például röntgent és ultrahangot is végzünk, hasonlóan rugalmas körülmények között – mondta Dr. Dömötör Gábor. Az első magánkézben lévő traumatológia neves szakemberek segítségével működik, a tizenkét fős orvosi stáb a főváros vezető traumatológiai osztályainak elismert szakorvosaiból áll. Szakmai vezető főorvos a területen 20 éves tapasztalattal rendelkező Dr. Lendvai Ferenc.

Hallottad?
Véres jelenetek zajlottak a szekszárdi főtéren! Szerencsére nem ment „élesben” a dolog. Tanulság, nem árt tisztában lenni az elsősegéllyel kapcsolatos alap teendőkkel. Íme, a részletek!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!