Facebook hozzászólás
444

Nyaral a felső tízezer

Ó, ió, ció… vakáció! Hogyan nyaral a globális elit? Ők nem a last minute ajánlatokat böngészik, nem várnak délután kettőig, hogy becsekkoljanak a szállodába, nem mennek ki a fapados járat indulása előtt három órával a reptérre. Saját pilóta, személyzet lesi kívánságaikat. Lehetőleg a pórnéptől jól elszeparált helyen – olvasható a Piac&Profit most megjelenő számában. 

Július közepén még közzéteszik a júniusban zárult második negyedév (Q2) céges jelentéseit, aztán kezdődnek a szabadságolások. A cégalapítók, cégvezetők levetik az öltönyt vagy a kiskosztümöt, és jön az „ereszd el a hajamat!”.

George Clooney itt érzi jól magát, Kép: P&P
George Clooney itt érzi jól magát, Kép: P&P

A milliárdosok luxusnyaralóikban vagy a jachtjaikon a világ távoli tájain töltik vakációjukat, óriási parkkal körülvett kastélyokban nyaralnak, hogy a földi halandók meg ne közelítsék őket. Vannak felkapott celebüdülőhelyek, mint például a karibi St. Barts sziget, ahol összefuthatunk Mick Jaggerrel, Beyoncéval, Gwen Stafanival, Paris Hiltonnal, Sean Combsszal, Mariah Careyvel vagy Roman Abramoviccsal. De a dúsgazdagok kedvelt üdülőhelye Korzika vagy Malibu is, ahol számos luxusjachtot csodálhatunk, ha arra járunk. A New York-i elit New York állam tengerpartján, a Hamptons-ban tart fenn nyaralókat. Telenként Aspenbe illik síelni menni; itt rendelkezett víkendházzal évtizedeken át Jack Nicholson például.

Az elit körében az is bevett, hogy kölcsönadják egymásnak kacsalábon forgó villáikat. Michael Douglas például 2013-ban Soros György bedfordi kastélyában bújt el a nyilvánosság elől, amikor ideiglenesen elköltözött Catherine Zeta-Jonestól.

Üdülők 3 millióért – titkos helyeken
Akár már hárommillió forintért lehet üdülőt venni a Kőrösök és a Tisza mentén. A víkendház befektetésnek sem utolsó.

Mick Jagger Mustique-ben (Karibi-térség) lévő tengerparti villája – a Grammy-díjai is itt vannak – heti 220 ezer dollárért bérelhető, a Necker Island, Richard Branson 30 hektáros karibi szigete vendégszeretét napi 53 ezer dollárért lehet élvezni, ha ő éppen nincs ott.

De ha nincs a baráti körben nélkülözhető luxusingatlan, érdemes szétnézni a Onefinestay.com oldalon. A milliomosok Airbnb-jén szigorú szempontok szerint válogatják a kínálatot. A bérbe vehető kastélyok, villák, kúriák mellé jár a személyzet is.

Raptor Residence, Kép: P&P
Raptor Residence, Kép: P&P

A Piac&Profit most megjelenő számából azt is megtudhatjuk, hogy például Bill Gates is azt szereti, amit a magyarok: Horvátországot. Skradinban az utcákon őgyeleg, szóba áll a helyiekkel, nagyon tetszik neki a középkori miliő, úszni pedig Hvar szigeténél szokott.

Roman Abramovics, a Chelsea futballcsapat tulajdonosa saját nyári otthont tart fenn St. Barts szigetén. Természetesen saját jachtján érkezik, a 162,5 méter hosszú, 2010-ben vízre bocsátott Eclipse két éven át a világ legnagyobb jachtja volt, megépítése 340 millió euróba került.

Michelle és Barack Obama január vége óta vakációzik. Az egykori spanyolországi nagykövet és párja Palm Springsi otthonában kezdte meg a pihenést, majd a Virgin-mogul, Richard Branson karib-tengeri magánszigetén, a Necker-szigeten töltöttek pár hetet, áprilisban pedig paparazzik lencsevégre kapták őket, ahogy Oprah Winfreyvel David Geffen jachtján nyaralnak.

(Összeállította: K. L., Illusztráció: Flickr, Pinterest, Wikipedia, Forrás: ABC News, Business Insider, celebritynetworth.com, CNN, gobankingrates.com, mercurynews.com, pagesix.com, scoop.co.nz The Wall Street Journal, velvetropes.com)

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!