Facebook hozzászólás
3 507

Nemzetközi lett az új diákigazolvány! Ennyi mindent tud!

A megújult diákigazolvánnyal országosan több mint ezer helyen 5–50 százalékos kedvezményeket vehetnek igénybe a diákok. Megújulnak az igazolvánnyal igénybe vehető szolgáltatások és kedvezmények is, számtalan lehetőséget biztosítva ezzel a diákok számára belföldön és Európa-szerte egyaránt.

Az újonnan felvetteknek is érdemes letölteni az applikációt – Kép: geograph_org_uk

Az új diákigazolványt a kedvezményes közlekedés és múzeumlátogatás mellett többek között éttermekben, színházakban és fitneszstúdiókban is elfogadják – tájékoztatott  a Diákkedvezmény Nonprofit Kft., amely kormányrendelet alapján gyűjti össze az elfogadóhelyeket. Ezek száma országosan több mint ezer.  A szolgáltatások kedvezményének mértéke változó, általánosságban 5–50 százalékos.

Az  új diákigazolvány egyben nemzetközi diákigazolvány is, ugyanis szerepel rajta a European Youth Card Association (EYCA) logója, így a magyar diákok számos európai országban élhetnek a nemzetközi szervezet által biztosított kedvezményekkel.

A 2012 előtt kezdett diákoknak is érdemes lehet kiváltani az új típusú igazolványt, mert a régi típusú diákigazolványra csak a Magyarországon igénybe vehető kedvezmények vonatkoznak, külföldön nem lehet érvényesíten – adta hírül az MTI.

Fesztiválokon dolgoznának a diákok
A diákok legszívesebben strandokon, nyári fesztiválokon dolgoznak, vagy irodai és hostessmunkát vállalnak. Mezőgazdasági munkára viszont kevesen mennek.

Az elfogadóhelyek listája már elérhető a www.diakkedvezmeny.huoldalon, valamint okostelefonon és tableten egy ingyenes applikáció segítségével, amely letölthető Androidra és iOS-re is. A diákok itt rákereshetnek a hozzájuk közeli elfogadóhelyekre, és tájékoztatást kapnak arról is, hogy az adott helyen milyen típusú kedvezményt tudnak igénybe venni.

Ilyen az új igazolvány – Kép: diakkedvezmeny.hu

Az elfogadóhelyek listája mellett az applikációban megtalálható minden információ az új diákigazolványról, az igénylés menetétől a külföldi kedvezmények igénybevételéig.

A nyári szünetben különösen érdemes az elfogadóhelyek közt böngészni, hiszen számos kedvezményes kikapcsolódási lehetőséget találhatnak a diákok. Az applikáció a ponthatárok meghúzása után a felsőoktatásba kerülő új diákoknak is segíthet az igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézésben és abban, hogy felfedezzék, milyen lehetőségek rejlenek az azonosításukra szolgáló plasztikkártyában.

Olcsóbban telefonálhatunk külföldről!
Július elsejétől tovább csökkennek az Európai Unió, valamint Izland, Norvégia és Lichtenstein területén a mobiltelefonálás, SMS-küldés és mobilinternetezés díjai, és ezeket a magyarországi mobilszolgáltatóknak is alkalmazniuk kell. Külföldre utazás előtt érdemes tájékozódni a szolgáltatók roamingdíjairól, és a manuális beállítást választani az automatikus hálózatkiválasztás helyett.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!