Facebook hozzászólás
263

Nem sikerült sárkányt teremteni – bocsánatot kértek

Titánsárkányt kapott, nem valódit – bocsánatot is kértek emiatt ausztrál tudósok egy hétéves kislánytól. Nem tudták teljesíteni a kis Sophie kívánságát: nem sikerült tűzokádó sárkányt teremteniük neki, mint írták, a témában hiányos kutatások miatt.

Nem jött össze a tűzokádás – Kép: Pixabay

„Nyolcvanhét nyomorult éve nem tudunk sárkányt vagy sárkánytojást alkotni” – írták  az ausztrál kormány alá tartozó tudományos hivatal (CSIRO) tudósai. Sárkányrepüléseket módjukban állt megfigyelni, és a sárkányokhoz hasonló gyíkok testhőmérsékletét is meg tudták mérni, de mindez nem volt elég arra, hogy a mitológiai értelemben vett tűzokádó sárkányt teremtsenek. A tekintélyes intézet – amely sajnálkozott amiatt, hogy csalódást okozott a gyereknek – a kudarc ellenére sem maradt tétlen: egy titánból készült sárkányt ajándékozott a kislánynak.

„Kedves tudósok. A nevem Sophie, hétéves vagyok. Apukám mesélt nekem a CSIRO tudósairól. Lehetséges lenne, hogy csinálnak nekem egy sárkányt?” – fogalmazta meg udvarias levélben kérését a brisbane-i kislány, hozzáfűzve, hogy a sárkánynak, ha nőstény,  a Toothless (Fogatlan) nevet adná – ő egy gyerekkönyvben szereplő sárkány, amely jó barátságban van a vikingekkel –, hapedig hím lenne, akkor úgy hívnák, mint az édesapját: Stuartnak. Sophie a levélben ígéretet tett arra, hogy gondját viseli a sárkányának: nyers hallal eteti, és iskola után játszik vele.

A boszorkányok repülési magasságát
szabályozzák Afrikában
Százötven méterben maximálták a boszorkányok repülési magasságát Szváziföldön. A rendeletet az afrikai ország légügyi hatósága hozta – teljesen komolyan.

Válaszukban a tudósok említést tettek a „tengerentúli szakemberek” körében zajló vitáról, amely arról szól, hogy a sárkánytüzet gáz, rakéta-üzemanyag vagy tűzkő szítja, s lehetségesnek nevezték, hogy a CSIRO alternatív hajtóanyagokhoz kapcsolódó projektjei lendületet adhatnak egy sárkánykutatási és -tenyésztési programhoz.

Nem vált be a szülők terve
Sophie anyja az ABC ausztrál csatornának elmondta, hogy lánya igen fantáziadús, már kiskorában odavolt a dinoszauruszokért és a sárkányokért, karácsonyra is azt kért szüleitől. Apja azt mondta neki, hogy ez nem lehetséges, és azt tanácsolta gyermekének, hogy forduljon a tudósokhoz. „Abban bíztunk, hogy azt mondják neki, nem fog sikerülni. De nem így lett” – mondta a kislány anyukája.

A tudósok nem akarták egyszerűen elutasítani a kislányt, ezért vették komolyan a kérését. „Nem ülhettünk csak úgy, semmit sem téve” – indokolták egy blogbejegyzésben Toothless 3D-s nyomtatóval való előállítását. A kék-szürke titánsárkány egy melbourne-i laboratóriumban készült, és már úton van Sophie-hoz. „A titán nagyon kemény és könnyű, ezért Toothless jól tud majd repülni” – jegyezték meg a tudósok.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!