Facebook hozzászólás
391

Neked is az Unicum a gyengéd?

Először invitált rendhagyó, karácsonyi tárlatvezetésre a Zwack Múzeum és Látogatóközpont a hétvégén. Olyan remek idegenvezetőink voltak, mint Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke, és Magyarország egyik legismertebb zenekarának, a Halott Pénznek a tagjai.     

Zwack Péter üzenete, Kép: László Márta
Zwack Péter üzenete, Kép: László Márta

„A titkot nem, de a sikertörténetet szívesen megosztom Önökkel

Zwack Péter”

 

 

 

 

227 éve őrzi a Zwack család az Unicum titkát, és 125 éve áll a gyár a budapesti Dandár utcában. Ebben az emelkedett, de nagyon közvetlen hangulatban kezdődött a gyárlátogatás. Zwack Sándor és a Halott Pénz remek idegenvezetőnek bizonyult. Patinás falak között sétálhattunk, és gyönyörködhettünk az ipari műemlékekben, az egykori edényekben, a fantasztikus szárított gyógynövény-kollekcióban.

Gyógynövények között, Kép: László Márta
Gyógynövények között, Kép: László Márta

Óriási élményt jelentett a pincelátogatás. Hatalmas hordók között sétálhattunk, a legszembetűnőbb az a patikatisztaság volt!

Zwack Sándor indítja a kóstolót, Kép: László Márta
Zwack Sándor indítja a kóstolót, Kép: László Márta

Természetesen kóstolhattunk Unicumot, majd némi séta után Unicum Szilvát is – természetesen egyenesen a hordókból csapolva. A túrázóknak már egészen virágos kedve volt, mire megérkeztünk a nevezetes, 80 éves hordóhoz, amiben a prémium márkás Unicum Riservat érlelik.

A túra végén még beszélgethettünk, Kép: Berndt Gábor
A túra végén még beszélgethettünk, Kép: Berndt Gábor

Mint megtudtuk, ebből a fajtából több is volt a pincében. A második világháború idején azonban a szovjet katonák nemhogy megitták a készletet, de azt találták ki, hogy azokból a hordóból építenek pontonhidat a Dunán. Nem sikerült. A hordók pedig tönkre mentek.

A csodálatos pincelátogatás a Zwack Múzeum és Látogatóközpontban ért véget. Kedves kis bögrékből unicumos forralt bort kortyolhattunk. Igazi karácsonyi hangulatban! Ott valóban csak pozitívan lehet gondolkodni!

Ezt a különleges túrát kapta karácsonyra a férjem. Jó ötlet volt!

Hölgyek! Ajánlom figyelmetekbe!

Dívák és Fűszerek
Mitől lesz izgalmas egy előadóművész? Szerintünk a benne rejlő, csak rá jellemző „fűszertől”. És itt nem csak egy jellegzetes illatra gondolunk, hanem a belső fűszerre, a tűzre, ami hajtja őt. A Zwack Múzeum és Látogatóközpont szervezésében november 23-án indult Dívák és Fűszerek koncertsorozaton – ahol a művészet mellett az aromáké, a finom eleganciáé és természetesen az Unicumé a főszerep – a magyar zenei élet olyan karizmatikus dívái lépnek fel, mint Malek Andrea, Falusi Mariann vagy Szulák Andrea, az estek házigazdája pedig Bodrogi Éva művésznő lesz.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!