Facebook hozzászólás
442

Nejlonborzasztó

Bizonyítottan jó néhány állatfajnál meddőséget okozott a természetbe került, és ott elaprózodott műanyag. Az Európai Parlament 2025-re negyedére akarja csökkenteni a műanyagfelhasználást Európában, mert nincs más megoldás, ha el akarjuk kerülni a környezeti katasztrófát.   

Műanyag flakon a tengerprton, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Nem bomlanak le a természetben a nejlonzacskók, az üdítős flakonok. A természetben egészen apróra töredeznek, és így bekerülnek a tengerekbe, a talajba, a halakba, a Tiszába, még egy szúnyogba is!

 

Horogra akadt műanyagok
Már a természetes ökoszisztémában is számíthatunk a mikroplasztikok megjelenésére – derült ki a Tisza-tavi laboratóriumi mérésből, amelyet elsőként a Laboratorium.hu ismertetett. Az apró műanyagok megjelenéséért elsősorban a tisztított kommunális szennyvíz és a természetbe kerülő műanyag hulladékok aprózódása lehet a felelős. A felszíni vizek mikroműanyag-tartalmának meghatározására több projekt is indul a közeljövőben…
Az Európai Parlament munkájával további infornmációkat itt találsz! 


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!