Facebook hozzászólás
231

Negyven felett a nő mondja meg milyen legyen a kocsi? Videóval

Téves elképzelés, hogy a nőket csak az autó színe érdekli, a hölgyek többsége ugyanis beleszól az autóvásárlással kapcsolatos egyéb részletekbe is: a gépkocsi márkájának, formájának, valamint extráinak kiválasztásakor befolyásolják a végső döntést, sőt vitázni is hajlandók.

A többségnek csak munkaeszköz – Kép: Pixabay

A megszerzett jogosítványt a férfiak jobban kihasználják : 96 százalékuk szokott autót vezetni, de a vezetői engedéllyel rendelkező nők 80 százaléka is rendszeresen volánhoz ül, legtöbben saját tulajdonú autójukba. A férfiak 15 , a nők mindössze 5 százaléka jár vállalati autóval. Az autóvezető hölgyek kétharmada számára az autó csupán eszköz, közel 20 százalékuknak viszont az autó a kedvenc használati tárgya, 15 százalékuknak pedig maga a valóra vált álom.

Bár az autóvezető nők négyötöde szerint téves elképzelés, hogy a gyengébbik nemet csak az autó színe érdekli, a legutóbb vásárolt autó paramétereinek kiválasztásánál mégis a színválasztást érezték leginkább saját hatáskörüknek. Különösen igaz ez azokra a nőkre, akik rendszeresen vezetik is a családi járgányt. A hölgyek saját bevallásuk szerint a gépkocsi márkájának, formájának (kombi, egyterű stb.), valamint extráinak kiválasztásakor befolyásolják igazán a végső döntést. De a technikai paraméterek kapcsán sem adják át teljesen a döntést a férfiaknak: a legutóbbi vásárláskor az autó teljesítményének és üzemanyagának meghatározásába a nők felének volt beleszólása.

Ötből három autóvezető nő azt állítja magáról, hogy van annyira jó sofőr, mint a férfiak, mégis közel felük biztosabban vezet, ha egyedül ül a kocsiban. Bár háromnegyedük számára vezetés közben a legfontosabb a biztonság, mégis 42% állítja, hogy bizonyos helyzetekben igenis agresszív sofőr. És persze a legtöbbjük nem olyan béna, mint azt a következő videó-összeállítás sugallja.

A Nők Lapja Café felmérése szerint az autóvezető nők négyötöde úgy gondolja, hogy az autóvásárlásnak a háztartáson belül közös döntésnek kellene lennie. Ennek kapcsán az elmúlt öt évben több mint harmaduknak kérték ki a véleményét családon belül, valamint ismerősök, barátok körében, közel harmaduk pedig már vitatkozott is a kiszemelt autó márkájáról, típusáról vagy áráról.

Az autóválasztással kapcsolatban 40 éves kor felett jön meg igazán a hölgyek önbizalma. „Autók terén elmondhatjuk, hogy a 40 az új 30. A negyedik x felett járó autós hölgyek ugyanis önállóak, határozott elképzelésük van, egyre inkább feladatuknak érzik a vásárlás előtti tájékozódást, sőt egyharmaduk maga keresi meg a saját vagy a családi autó árát” – jellemezte a korosztályt Jakab Kriszta, a Nők Lapja Café vezetőszerkesztője.

Vigyázz! Csúszik és hideg
Megjött a rossz idő, és vele együtt azok a balesetek is, amelyek kellő óvatossággal és körültekintéssel akár elkerülhetőek is lehetnének. A sáros, vizes, fagyos utak, az eső, a hó és a köd, a korai szürkület és a jövő-menő frontok mind olyan tényezők, amelyek fokozott figyelmet követelnek az autósoktól és a gyalogosan közlekedőktől egyaránt. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány most egy csokorba szedte a legfőbb és leggyakoribb veszélyforrásokat, amelyek a téli szezonban mindannyiunkat érinthetnek.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!