Facebook hozzászólás
340

Ne hagyd ki! David Gilmour koncertfilmje a mozikban

Szeptember 14-től látható a hazai mozikban David Gilmour, a Pink Floyd gitáros-énekesének tavaly júliusi pompeji koncertjén rögzített kétórás mozifilm. A világpremierrel egy időben bemutatott filmben olyan klasszikusok csendülnek fel, mint a Wish You Where Here, a Shine On Your Crazy Diamond, a Breathe vagy a Comfortably Numb.

45 évvel a legendás Pink Floyd Live at Pompeii koncertfilm felvételei után, 2016. júliusában David Gilmour visszatért a római kori amfiteátrumba és a „Rattle That Lock” szólóalbumját népszerűsítő turné keretében 2600 szerencsés rajongó előtt adott két egymást követő estén koncertet.

David Gilmour Kép: sajtóanyag
David Gilmour Kép: sajtóanyag

Gilmour megőrizte a monumentális Pink Floyd koncertek audio-vizuális performansz jellegét, a koncert során a lézerek és a pirotechnikai trükkök mellett egy hatalmas köríves vászonra kivetítve külön erre az előadásra készített animációkból álló videomix színesítette a válogatott dalokból álló koncertetjét..

A KONCERTBŐL…

A kitűnő zenészekből álló „all-star” banda David Gilmour szinte teljes életművét életre keltette a színpadon, köztük olyan Pink Floyd klasszikusokat is, mint a Wish You Where Here, a Shine On Your Crazy Diamond, a Comfortably Numb, vagy a One of These Days – ez utóbbi az egyetlen, amely Adrian Maben 1971-es koncertfilmjében is szerepelt. Mindkét estén különleges előadásmódban élvezhette a közönség a The Great Gig In The Sky című szerzeményt is a The Dark Side Of The Moon albumról, amely nagyon ritkán szerepel Gilmour szólókoncertjein.
A koncert a klasszikus Pink Floyd dalok mellett David Gilmour szólóalbumai, a Rattle That Lock és az On An Island legsikeresebb szerzeményeit is felvonultatta.
A vetítési helyszínek részletes listája a https://facebook.com/PannoniaEntertainment oldalon olvasható.

Novemberben alaposan felráznak bennünket
Eddig 17 országban játszották nagy sikerrel, 16 millió néző látta szerte a világon a Queen dalokból készült, We Will Rock You című musicalt. A Londonban 2002-ben debütált előadást most Budapesten is bemutatják november 24-én, a BOK Csarnokban.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!