Facebook hozzászólás
281

Nagyon jól nézd meg, kitől kapsz ma csókot! Ez a sors keze (vagy szája)!

Akár most értél haza a buliból, akár most ébredsz, tudnod kell, ez a nap a világ minden táján varázslatokat rejt! Jó lesz gyorsan átolvasnod, mert lehet, hogy már valamit elbaltáztál, de még helyrehozhatod! Akár igaz, akár nem, mint tudjuk, az ördög nem alszik! Lencsét, malacfarkat, sört elő!

Az első, és a legfontosabb, hogy akitől ma csókot kapunk, az egész évben szeretni fog bennünket! Ehhez rögtön kössük is hozzá, hogy úgy fog telni egész évünk, ahogy az első nap! (E ponton mindenki eldöntheti, hogy most ágyba bújik – a kivel és hol szabadon választott -, vagy sem!)

Békakirályfi a hercegnővel, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Újévkor tehát nem szabad veszekedni, jókat kell enni, és inni. Elsősorban malacot, „disznóságokat”,

Hurkák, kolbászok, Kép: pixabay
Kép: pixabay

de semmiképp sem baromfit, mert az elkaparja a szerencsénket! Inkább lencsét, kölest, rizst együnk, mert a sok apró szem a gazdagságot jelképezi! Ja, és aki ezen a napon édeset eszik, annak az egész éve édes lesz!

Apropó, gazdagság! Ma minden polcot, zsebet tele kell rakni ennivalóval, pénzzel, hogy a szegénységnek még a látszatát is kerüljük! Mi lesz egyébként 12 hónapig? Nem is szabad semmit kiadni a házból, mert akkor rengeteg kiadásunk lesz egész évben!

Nem akarom a bulizókat elkedvetleníteni, de aki ma korán kel, az egész évben friss lesz! Kórházban vagy? Na az szívás! (Remélem nincs igaza a babonának! Gyorsan gyógyulj meg!)

Svájci zászló kézben, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Az sem mindegy, ma ki kopogtat be először! Remélhetőleg vidám lesz az illető! Ha kedves olvasó, hölgy vagy, akkor csak férfinak nyiss ajtót először, mert az kész szerencse! Ha nem, azt a képzeletedre bízom…

Remélem, meteorológus ismerőseim nem köveznek meg, de hát ők sem maradhatnak ki e neves napból! Ha most éjszaka északi szél fújt, nagyon hideg telünk lesz, ha meleg délit, akkor korán eljön a tavasz!

A svájciak semmit nem bíznak a véletlenre! Szerintük pontban éjfélkor, 12-kor 12 korsó sört kell inni! Aztán kezdődhet az újév és az év…

Mindenkinek egészséges, szép 2018-at!

Csendes pohárköszöntő újév reggelén
Úgy fogom szemlélni ezt az új évet, mintha a következő 365 nap most peregne le először a szemem előtt – meglepetéssel és csodával fogom nézni a körülöttem lévőket, örömmel fedezve fel, hogy mellettem vannak, s megosztozunk a szeretet nevű valamin, amiről ugyan sokat beszélünk, de kevésbé értjük…Ezzel a szép Coelho idézettel és egy gyönyörű Kányádi verssel kívánjuk, hogy mindenkinek teljesüljön a kívánsága!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!