Facebook hozzászólás
455

Nagymamájától kapta első gitárját Czutor Zoli

Czutor Zoli mindig is szeretett kockáztatni, így a Belmondo zenekar legújabb klipjében merőben új hangszereléssel, különleges látványvilággal és angol nyelven szól a rajongókhoz. Az énekes volt a Class Utas legutóbbi vendége, ahol azt is elmesélte Garami Gábornak, hogy nagymamájától kapta élete első gitárját, a hangszertokot pedig cikinek tartotta.

Czutor Zoli a nyolcvanas években kezdett komolyabban zenélni – derült ki a Class FM digitális műsorának legutóbbi adásából, amelyben az ország legnépszerűbb előadóit látja vendégül autójának anyósülésén hétről hétre a Class FM műsorvezetője, Garami Gábor. A házigazdának szakmai és magánéleti témákról egyaránt vallanak a sztárok, Zoli többek között első hangszeréről is mesélt Gábornak.

Czutor Zoltán a Class utasa a gépkocsiban ül, Kép: Class FM
Czutor Zoltán, Kép: Class FM

– Nagymamámtól kaptam az első gitáromat, de előtte már zongorázni azért járogattam. Már kicsi koromban is gitáros akartam lenni, de a szüleim azt hazudták nekem, hogy ahhoz meg kell tanulni hegedülni. Annyira cikinek tartottam azonban, hogy valaki láthat engem hegedűtokkal az utcán, hogy azt mondtam, akkor inkább zongora. A tok egyébként még akkoriban is feszélyezett, amikor már elképesztően vagány dolognak számított, hogy valaki elektromos gitárt visz a hátán – emlékezett vissza az énekes, aki mindössze 14 évesen alapította a Nyers zenekart, jelenleg pedig a Belmondo frontembere.

– A négy Belmondo taggal nagyon jó barátok is vagyunk és az összhang nemcsak a zenében, hanem külsőleg is megmutatkozik. Ezt hívják a tartalom és a forma egységének – árulta el Czutor Zoli.

Garami Gábor első fővárosi zenekara, a Táncosokkal Farkalók gyakorlatilag „utcazenészekből” állt, akik 1994 környékén váltak sikeressé. — Gyermekfelügyelőként dolgoztam egy árvaházban, amikor Németh Gábor Nemo üzenetet hagyott a rögzítőmön. Azzal keresett meg, hogy csatlakozzak a balatoni turnéjukhoz, ami valójában abból állt, hogy öten lementünk a Balatonhoz, 10-11 körül kipakoltuk a hangszereket a főtérre és halk jazz-zenét játszottunk. Egy idő után annyira népszerű lett ez a dolog, hogy rendezvényekre is elhívtak minket – emlékezett vissza a Class Utas házigazdája.

Miért tartotta cikinek a márkás farmerját Czutor Zoli gyerekkorában? Hogy jön a zenéléshez Leonyid Brezsnyev? Mit jelent a Belmondo név? Kiderül a Class Utas legújabb adásából, amely a rádió Facebook oldalán is elérhető.

Eleresztett dalok
Új lemezt jelentetett meg Zorán Elszeretett dalok címmel. A népszerű énekes, előadó az elmúlt negyedszázadban számos dalt rögzített külföldi előadóktól magyar szöveggel és angol nyelven is, ezekből gyűjtött össze tízet erre a korongra. A részletekről itt mindent megtudhatsz!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!