Facebook hozzászólás
260

Nagy show-t ígérnek

Mozgó mennyezet, tűz, óriási ventillátorok és dalokra írt külön látványelemek: a legmodernebb technikai megoldásokkal jelentkezik idén A Dal. Szombat 19.30-tól lesz az első élő adás a Dunán, a cél az, hogy a nézőkkel együtt megkeressék Magyarország dalát, amit 2017-ben az egész ország együtt dúdolhat.

A Dal 2017 - színpadkép, Kép: MTVA
A Dal 2017 – színpadkép, Kép: MTVA

Már csak az utolsó kábeleket kell elhelyezni és csak pár lámpát kell beállítani a Dal színpadán. Az idei évadra megújult díszlet, látvány és világítás várja a versenyzőket és a nézőket, és minden produkció más-más képi világgal jelenik meg a színpadon. A backstage most is a stúdiótérben lesz, így a versenyzők végig együtt lehetnek, és láthatják egymás reakcióit. Közvetlenül mellettük a közönség foglal majd helyet, így a rajongók egy karnyújtásnyira lehetnek a kedvenceiktől. A világítást a fényvezérlőből irányítják majd a szakemberek, és minden dalnál előre programozva, zenére mozognak a látványelemek. A vezérlőből több száz ledes és mozgófejes lámpát koordinálnak egyszerre.

Kifejezetten A Dal 2017 számára készült egy lámpapanel. Ezt olyan speciális forgótükrökkel szerelték fel, ami egyedülálló Magyarországon.

– Kint voltunk tavaly Stockholmban és Koppenhágában egy tanulmányúton, különböző show műsorokat néztünk meg egy kis kreatív csapattal, és ennek eredményeképpen használjuk ezt a programot – mondta a fővilágosító. Marafkó Bálint arról is beszélt, hogy idén egy új programot használnak majd a technika és a személyzet irányítására.

– Mindenki, az összes kameraman tudja, hogy milyen snitt következik egymás után, nem kell állandó feszített tempó, hanem mindenki tudja hány másodperc múlva jön, mi lesz a snittje, tudjuk, hogy mikor jönnek az effektek, mikor jön a lejtő, mikor jön a füst, CO, tűz, úgyhogy sokkal szervezettebbé teszi a munkát – magyarázta a fővilágosító.

Brutális biológia
Negyedik éve a Spektrumé a legjobb ismeretterjesztő műsor. Idén a Kamera Korrektúra seregszemlén kulturális-ismeretterjesztő-tudományos kategória győztese lett a Brutális biológia sorozat.

Idén is 30 produkció küzd majd a végső győzelemért. A műsor célja, hogy a nézőkkel együtt keresse meg Magyarország dalát, amit 2017-ben az egész ország együtt dúdol majd. Az első adás szombat este 19.30-tól lesz, amit a Duna csatornán élőben követhetnek a nézők. A produkcióhoz kapcsolódóan egy olyan okostelefonos alkalmazás készült, mellyel a nézők minden, a közmédiában műsorra tűzött szavazós műsorban szavazhatnak a jövőben, és ami a Médiaklikk+ applikáció A Dal 2017 indulásával debütál. Újdonság, hogy A Dal közönsége a már meglévő közösségi oldalakon használt felhasználónevükkel és jelszavukkal is bejelentkezhetnek.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!