Facebook hozzászólás
227

Mutasd meg, miért ő a csodadokid!

Különleges módon hívja fel a hazai gyermekorvosok áldozatos munkájára a figyelmet – a Házipatika.com. A Csodadoki rajzpályázatra 5-12 esztendős gyerekek rajzait várják, melyeken a szívüknek kedves gyógyítókkal kapcsolatos legkedvesebb élményeiket örökíthetik meg.

„Rajzold meg kedvenc doktor néniddel, doktor bácsiddal kapcsolatos legkedvesebb történetedet és mutasd meg, miért ő a legcsodálatosabb gyermekorvos az egész világon!” – szól a Házipatika.com támogatásával indult rajzpályázat, a Csodadoki felhívása, amelynek célja, hogy a figyelmet ráirányítsa a hazai gyermekorvosok munkájára, illetve a harmonikus orvos-beteg kapcsolat kialakításának fontosságára.

csodadoki_zsuri_karasz_eszter
„Hiszem, hogy a gyermek az orvos társa a gyógyulásban, így ha felszabadultabb, vidámabb légkört tudok teremteni a kis betegek számára, saját öngyógyító erejüket is latba tudják vetni. Nagy örömmel vállaltam az egyik zsűritag szerepét.” (Kárász Eszter, bohócdoktor)

„Az egyik legnagyobb hazai egészségügyi portálként felelősségünknek tartjuk, hogy segítsünk felhívni a figyelmet kiváló gyermekorvosaink – köztük akár saját szakértőinkként is tevékenykedő doktorok – munkájára. Ehhez pedig az egyik legjobb eszköz a gyermekek véleménye. Ők őszintén tudnak mesélni (vagy rajzolni) az orvosukkal való kapcsolatukról, őszinte a hálájuk és a köszönetük is” – mondta Kulcsár Hajnal, a portál főszerkesztője arról, miért álltak idén a Csodadoki mögé.

 Az orvos barátunk
„Ez a pályázat remek alkalom arra, hogy a gyerekek még jobban megismerjék az orvosukat. A beküldött alkotások mindig árulkodnak az orvos és kis páciense közt kialakult személyes kapcsolatról: a rajzok többségükben színesek, a szereplők pedig mosolygósak és vidámak. Szeretnénk, ha minél inkább elterjedne az a szemlélet, hogy a doktoroktól nem kell félni.” – mondta Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke

„A rajzpályázat egyik különlegessége, hogy a pályázati felületeken a beküldött rajzok mellett a szeretett orvosokkal készült közös fotók is láthatók lesznek. A hála és köszönet pillanatának lenyomatai ezek, amelyek a kis páciensek és a megrajzolt orvosok közös örömét tárja elénk” – fogalmazott Morva Gábor pályázati programvezető.

A pályázatra 2017. február 2-ig várják az 5-12 éves korú gyermekek alkotásait – a 13 fős szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján kiválasztott művek készítői értékes ajándékokban részesülnek.

 

Tűzön-vízen át kitartanak a magyar gyerekorvosok
A magyar gyermek-egészségügyben dolgozó szakemberek az alulfinanszírozottság ellenére, hivatástudatukból adódóan is elkötelezettek. A gyermekgyógyászok szakmailag felkészültek és nyitottak az új eljárások, eszközök befogadására, alkalmazására.

 

 

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!