Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. február 17. 17:00 | László Márta

EURÓPA PONT

MOVE ‘n Share – Mary Popkids koncert

Idén 20 éves az Európai Önkéntes Szolgálat, az Európai Unió mobilitási programja, az Erasmus+ egyik legnépszerűbb lehetősége. A külföldi tapasztalatszerzéshez kapcsolódó élményekről, történetekről lesz szó egy különleges nézőpontból február 18-án este hétkor az Európa Pontban, a Millenárison.

Mary Popkids plakát, Kép: sajtóanyag

Mary Popkids, Kép: sajtóanyag

Európában a fiatalok gyakran nincsenek tisztában jogaikkal és kötelezettségeikkel, emellett természetesnek vesznek olyan jogokat, amelyeket az Európai Uniónak köszönhetünk: a mozgás szabadságát, az ösztöndíj-lehetőségeket. A nemzetközi mobilitási programok segítenek a fiataloknak új kultúrák megismerésében, megtanítják őket a toleranciára és a kulturális sokszínűség tiszteletére, emellett pedig elősegítik a munkaerő-piaci elhelyezkedésüket is. Az ilyen programokról sokat megtudhatunk tájékoztatókból, információs napokon, de a leghitelesebb forrás azok a fiatalok, akik részt vettek, vesznek a mobilitásban.

Helyszín:
Európa Pont, Millenáris Park, 1024 Budapest, Lövőház u. 35.

A MOVE ‘n Share – Mary Popkids koncert eseményen olyan közismert, illetve volt EVS-es bloggereket hallgatunk meg, akik nemzetközi kalandjaikat osztották meg a szélesebb közönséggel online naplójukban. A mobilitási információk mellett a blogolás műhelytitkaiba is bepillantást engednek.

Európai Parlament
Legutóbbi strasbourgi forgatásomról itt találsz beszámolót!

Ezt követően a magát future pop kategóriába soroló Mary Popkids zenekar fellépése következik. A soul, funky és elektronikus elemeket is felvonultató indie zenekar első nagylemeze nemrég jelent meg, de népszerűségüket mutatja, hogy idén nyáron majdnem mindegyik zenei fesztiválon fellépnek.

 

 

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!