Facebook hozzászólás
497

Mogyi és Bubu már toppon van

Lassan ünneplőbe öltöztetjük a szívünket, lelkünket. Ilyenkor különösen fontos, hogy gondoljunk azokra is, akiknek nehezebb sorsuk van, és próbáljunk meg segíteni. Budapesten, a Bazilika előtt például egy stilizált mesekönyv segít abban, hogy a helyszíni adományok eljussanak az Ökomenikus Segélyszervezethez, akik egész évben segítenek a rászorulókon.

A Szent István téren a Kreatív Kuckó egy kedves karácsonyi történet világát idézi fel, ahol a Nagy Kerek Erdőben Mogyi, a kedves vörös kis mókus, és Bubu, a medve az erdő lakóinak segítségével együtt díszíti fel a vágyott karácsonyfát. Ehhez a meséhez kapcsolódóan vasárnaponként is lehet díszeket készíteni, ujjbábok, karácsonyfadíszek készülnek majd különféle kézműves technikákkal, és színezni is tudnak a gyerekek, vagy akár a felnőttek is, természetesen ugyancsak a mesekönyvhöz kapcsolódva.

Kreatív Kucko a Baziliánál, Kép: MKB
Kreatív Kucko a Baziliánál, Kép: MKB

A Kuckóban december 15-én 11 és 13 óra között Farkasházi Réka, december 22-én ugyanebben az időben Bereczki Zoltán lesz a vendég, akik maguk is nagyon fontosnak tartják a karácsonyt, és hozzá kapcsolódóan azt is, hogy akinek módja van rá, segítsen másoknak is szebbé tenni a karácsonyát.

Farkasházi Réka, Kép: MKB
Farkasházi Réka, Kép: MKB

– A saját családi karácsonyunk mellett minden évben figyelek rá, hogy gondoljak azokra is, akiknek kevesebb vagy éppen semmi sem jutna a fa alá. Idén már adományoztunk mesekönyveket, megyünk a gyerekeimmel a Mikulásgyárba is csomagot vinni, a zenekarommal pedig többszáz gyermeknek zenélünk ingyen, hogy élmény is jusson az adventi várakozásban. Az én szívemet ez tölti el igazi szeretettel és ráhangolódással az ünnepre, hogy tudom, máshol nagyobb a szükség és elkél a gondoskodás, a segítség – mondja Farkasházi Réka.

Bereczki Zoltán, Kép: MKB
Bereczki Zoltán, Kép: MKB

– Én is évek óta adok karácsony előtt jótékony célú fellépéseket. A lányomat pedig egészen kis kora óta szoktatom arra, hogy csomagoljuk a már nem használt játékokat, ruhácskákat cipősdobozokba. És természetesen, ha valahol pénzzel tudok inkább segíteni, mert a segélyszervezet jobban tudja, hogy hol mire van szükség, akkor azt is megteszem. Mindig arra gondolok, hogy ami nekünk egy hétköznapi költés, az máshol akár életet is menthet – teszi hozzá Bereczki Zoltán.

Roosvelt süteménye az emberi jogok napján
Idén ünnepelte 70. születésnapját az ENSZ által 1948. december 10-én elfogadott Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata. A dokumentum elkészítését Eleanor Roosevelt amerikai first lady irányította. A születésnap alkalmából készítették el azt a süteményt, amelyet Eleanor Roosevelt is gyakorta sütött az elnöknek. Az édességet megállókban szolgálták fel a buszokra várakozóknak.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!