Facebook hozzászólás
297

Mit kíván felséged: szárazat vagy csontosat?

Ebben a hónapban ingyen kínálja a kutyareggelit a belvárosi Szabadság téren az egyik kávéház. Budapest első kutyareggelizőjének kínálatában száraztáp, kutyakonzerv és csont is szerepel.

Terasz a Szabadság téren, Kép: Farger
Terasz a Szabadság téren, Kép: Farger

15 éve a Szabadság téren lévő kávézó volt az első kutyabarát budapesti vendéglátóhely. A tulajdonosok ismét nagy lépést tettek a gazdik és a négylábúak felé: bejelentették Budapest első kutyareggelijét, amit ráadásul ingyen szervíroznak.

– Ebben a hónapban minden olyan kutyust megajándékozunk egy reggelivel, akinek a gazdája is nálunk reggelizik. A kutyareggeli lehet száraztáp, kutyakonzerv vagy csont is, attól függően, hogy a négylábúaknak mihez van éppen kedvük – mesélte Farsang Edit, a kávézó egyik tulajdonosa, aki hozzátette: ha beválik a május hónapra szóló akció, valószínűleg állandósítják az ajánlatot, és még kutyaétlapot is készítenek majd.

Az ötödik kerületi kávézóba betérő kutyáknak egyébként külön házigazdájuk is van: Frappé, a 13 éves fekete havanese kutya fogadja őket.

Frappé a székben, Kép: Farger
Frappé a székben, Kép: Farger

– Frappé gyakorlatilag a kávézóban él. Reggel hozzuk magunkkal, napközben itt hagyhatjuk, barátkozik a vendégekkel, eszik-iszik, és ha kedve tartja, megsétáltatja magát az épület körül.

Macskakisokos
Hogyan mérsékeljem a lakásban a kavargó macskaszőr-gombolyag mennyiségét? Száraz, avagy nedves táppal etessem? Adjak-e neki színhúst? Mit tegyek, ha megeszi a szobanövényt, utána pedig öklendezni kezd? Ezekre az alapkérdésekre, valamint a cicák helyes téli táplálására kerestünk és találtunk válaszokat dr. Fodor Kinga állatorvos, kisállat dietetikus szakértőnél.

Igazi házigazda, a betérő kutyákat mindig ő köszönti. Egész nap itt van, önálló életet él, szerintem már a cégbíróságra is bejegyeztette a nevét – mondta nevetve Farsang Edit.

A tulajdonos arról is mesélt, hogy Frappé világsztárokkal is szokott barátkozni. Körbeszimatolta már Steven Spielberget, Bruce Willist, Jude Lawt, és Melissa McCarthyt is, John Cusack pedig még a földön is kúszott miatta.

– Frappé a bejárattal szemben hasalt a szőnyegen, amikor John Cusack betért hozzánk. A hollywoodi sztár egyből lehasalt hozzá a földre, hogy üdvözölje. A pultban lévő felszolgáló azt hitte, hogy orra esett, de nem, csak elkezdett játszani vele, és barátság szövődött köztük – tette hozzá Farsang Edit.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!