Facebook hozzászólás
364

Minden idők legjobbjábnak emlékére

Aretha Franklin tizennyolcszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő-dalszerző tiszteletére ad ünnepi koncertet Budapesten a Harlem Gospel kórus vasárnap. Meghitt és csodálatos pillanatokkal hangolódhatunk rá az idei karácsonyra is. Az afro-amerikai zene nagykövetei este 7-kor a MOM sportban a zeneirodalom legszebb dalaiból válogatnak. 

Aretha Franklin Obama beiktatásán, 2009-ben, Kép: wikipedia
Aretha Franklin Obama beiktatásán, 2009-ben, Kép: wikipedia

Ikon az ikonok közt, királynő a királynők közt. Az amerikai zene és előadóművészet egyik önmagán is túlmutató jelentőségű művésze. Joggal tartják a gospel és blues eredetű soul stílus királynőjének. Aretha Franklint az amerikai Rolling Stone magazin megválasztotta minden idők legjobb énekesének. A csodálatos művész súlyos betegség után idén augusztusban hunyt el 76 éves korában.

 

 

A vasárnapi budapesti koncerten a  világhírű Harlem Gospel kórus az ő tiszteletére, emlékére énekel. A New York-i Afro-negyed, a Harlem templomainak varázslatos hangulatába nyerhet betekintést a magyar közönség. A művészek mindig tartogatnak, valami újat, valami mágikust a rajongóknak…

Harlem Gosper Choir, Kép: flickr
Harlem Gosper Choir, Kép: flickr

Átélhetjük azt a szakrális erőt, melytől megnő a képzelőerőnk, élénkebb lesz a fantáziánk és közelebb kerülünk egymáshoz. Harmónia, spiritualitás és ritmus! Ez a Harlem Gosper Choir!

 

 

A mára már legendássá vált, világhírű Harlem Gospel kórust Allen Bailey alapította 1986-ban, Martin Luther King születési évfordulójára rendezett ünnepségen,

Buon compleanno, Maestro!
Magyar sztárok, zenészek köszöntötték fel a 90. születésnapját ünneplő Ennio Morriconét. Többek között az olasz legenda honfitársa, Gianni Annoni, valamint Lotfi Begi, Horányi Juli, Vastag Csaba és Rácz Gergő is tisztelgett a Maestro életműve előtt a kerek évfordulón.

a híres New Work-i Cotton Clubban. A kórustagok a harlemi „fekete templomok” legkiválóbb énekesei és zenészei közül kerültek a társulatba. Különlegessége, hogy az összesen 65 tagot számláló kórus három generációt foglal magában 17 és 65 éves kor között (a turnéfelállás kilenc énekesből áll). A zenekar egyházi zenei missziójára jellemző, hogy fellépett már a Vatikánban, II. János Pál illetve XVI. Benedek pápák tiszteletére rendezett koncerteken. Nem meglepő, hogy kulturális missziójuk politikai üzenetet is hordoz, amely lényege egymás empatikus megértése és elfogadása a Hit, Remény, Béke és Szeretet jó híre által.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!