Facebook hozzászólás
285

Miért van Víz Világnap?

A világon 400 millió ember van ma is, aki nem jut hozzá mindennap egészséges ivóvízhez. Ezért van a Víz Világnapja… De ne csak ezen a napon gondoljunk bele, mit is jelent számunkra a víz, hanem minden egyes napon.

Víz nélkül nincs élet. E drámai és bölcs megállapítás természetesen nem tőlem származik, sőt tulajdonképpen mindenki tisztában is van vele, csak éppen sokan hajlamosak elfelejteni, amikor a csatornába s onnan az élővizekbe engedik szűretlenül a veszélyes anyagokat, a patakokba dobják a szemetet, folyókba, tavakba mossák le az autót, vagy vízgyűjtő területek földjét szennyezik káros anyagokkal.

Ezért kell azután agyonfertőtleníteni, s gyakorlatilag ihatatlanná tenni a vezetékes ivóvizet, és zacskóban szállítani az iható vizet a szennyezett kutaktól szenvedő településekre. S akkor még csak kis hazánkról beszéltem.

De a világon 400 millió ember van ma is, aki nem jut hozzá mindennap egészséges ivóvízhez. Ezért van a Víz Világnapja.

De ne csak ezen a napon gondoljunk bele, mit is jelent számunkra a víz, hanem minden egyes napon. Amikor természetesnek vesszük, hogy a csapból olyan víz folyik, amilyen, ha nem is finom, de legalább nem káros az egészségünkre.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!