Facebook hozzászólás
291

Miért könnyű lépcsőn megsértődni?

Béres Ilona és Haumann Péter a Csokonai-történetek következő estjének vendégei. Mindketten Debrecenben, a Jó embert keresünkben aratták első igazi sikerüket a deszkákon. Az április 23-án, 19 órakor kezdődő, nagyszínpadi beszélgetésből az is kiderül, miért könnyebb lépcsőn megsértődni? Milyen volt egy fiatal debreceni színésznő magánya, s mi módon volt elképzelhető a szocialista sztriptíz? 

Hauman Péter három arca, Kép: Csokonai Színház
Hauman Péter három arca, Kép: Csokonai Színház

Béres Ilona és Haumann Péter a Csokonai-történetek hetedik estjének vendégei. Haumann Péter a Színművészeti Főiskola elvégzése után, 1963-ban szerződött Debrecenbe. Elsősorban karakterszínészként jeleskedett, és hamar feltűnt sajátos, kissé groteszk emberábrázoló képessége is. Nagy kiugrása a Harmadik Isten alakítása volt a Jó embert keresünk-ben.

Béres Ilona 1964-ben szerzett diplomát a Színházművészeti Főiskolán, majd közvetlenül utána két évre Debrecenbe szerződött. Több jelentős szerepet is eljátszott, legnagyobb sikerét talán a Jó embert keresünkkettős szerepében aratta.

Béres Ilona színművész, Kép: Csokonai Színház
Béres Ilona színművész, Kép: Csokonai Színház

Az április 23-án 19 órakor kezdődő beszélgetésből az is kiderül, miért könnyebb lépcsőn megsértődni? Milyen volt egy fiatal debreceni színésznő magánya, s mi módon volt elképzelhető a szocialista sztriptíz? Hogyan lehetett majdnem megdögleni Debrecenben? Milyen volt az élet egy albérleti sírlámpás kanapén? Milyen volt egy fiatal debreceni színésznő magánya? Mennyire nehéz dolog hullának lenni? Mi módon volt elképzelhető a szocialista sztriptíz? Milyen volt egy bírósági tárgyalás Debrecenben az 1960-as években, közszemérem elleni vétség ügyében? S vajon hogy zakatolt az öreg villamos, amikor útjára indult?

Bemutató
Elképesztő újraértelmezésben került színpadra nemrég Debrecenben a Traviata! Violetta egy németekkel kollaboráló hölgy. A részletekről olvass itt!

Mindkét vendég a magyar színház- és filmművészet legnagyobbjai közé tartozik, és mindkettejük hivatásos pályája Debrecenből indult. Elsősorban tehát debreceni éveikről és emlékeikről lesz szó, de a kötetlen beszélgetés során óhatatlanul szó esik majd pályájuk többi állomásáról, felejthetetlen partnereikről, művészi tanulságokról. A beszélgetést fényképek és filmbejátszások színesítik.

Az ünnepi évad apropóján elindított programsorozatban olyan művészekkel beszélget Ráckevei Anna igazgató és Csikos Sándor színművész, akiknek élete vagy pályája szorosan kapcsolódik a debreceni színházhoz, és emlékeiket szívesen megosztják az érdeklődő közönséggel.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!