Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. augusztus 11. 17:45 | László Márta

MI LESZ EBBŐL?

Mészáros Béla és Tenki Réka újra együtt

Végéhez közeledik Orosz Dénes Mimi munkacímen futó vígjátékának forgatása. A Poligamy és Coming Out című filmeket is jegyző rendező új komédiája a szülőkről való leválást és a gyermekvállalás nehézségeit dolgozza fel a direktorra jellemző humoros, könnyed formában. A film Mészáros Béla, Tenki Réka és Básti Juli főszereplésével várhatóan 2019 második felében érkezik a mozikba.

A történet középpontjában a sármos filmkritikus Gergő (Mészáros Béla) áll, akinek unokamániás édesanyja, Emma néni (Básti Juli) súlyos szívbeteg, és már csak napjai vannak hátra. Hogy boldoggá tegye a mama utolsó óráit, Gergő beviszi hozzá az ex-sztriptíztáncos, öthónapos terhes szomszédját, Sacit (Tenki Réka), és azt hazudja a néninek, hogy a lány az ő gyermekét várja. Időközben új szív érkezik, a mamát megműtik, és gyógyulni kezd, Gergő és Saci viszont kénytelen tovább játszani a boldog pár szerepét.

Tenki Réka egy berlini sajtótájékoztatón, Kép: wikimedia

Tenki Réka egy berlini sajtótájékoztatón, Kép: wikimedia

– Rékával már játszottunk együtt korábban a Poligamy-ban is, és már akkor megfogalmazódott bennem, hogy jó lenne egyszer megismételni a közös munkát. Zseniális színésznőnek tartom, így nagyon örültem, hogy végül őt választották Saci szerepére  – hangsúlyozta Mészáros Béla.

A mozifilm többek között olyan – a mai fiatalok életében – meghatározó kérdésekkel foglalkozik, mint a szülőkről való leválással járó kötelezettségvállalás, a biztos családi háttér megteremtésének fontossága vagy a gyermekvállalás nehézségei. A történet kapcsán Orosz Dénes rendező szerint komoly dolgokról is lehet humorosan beszélbni.

– Remélem, hogy a film a humornak köszönhetően még ezekről a nehéz témákról is könnyen befogadható formában lesz képes mesélni a nézőknek. Bízom benne, hogy a nem mindennapi helyzeteken alapuló komikumok és a fantasztikus színészeik működni fognak a vásznon. –

A romantikus komédia produceri feladatait Tőzsér Attila, Orosz Dénes és Ferenczy Gábor közösen látja el; az operatőr pedig a rendező állandó alkotótársa, Fillenz Ádám, aki többek között a Friss levegő, a Poligamy, a Pál Adrienn és Coming Out című filmeket is fényképezte.

A vígjáték további szerepeiben olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Rezes Judit, Mészáros Máté, Ónodi Eszter, Luca Bercovici, Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Pogány Judit és Molnár Áron. A film várhatóan 2019 második felében érkezik a magyar mozikba.

Dobó Kata meglepő, új szerepben
Elkezdődtek a MAFILM fóti stúdiójában a Kölcsönlakás felvételei, ami Dobó Kata debütáló rendezésében a Ray Cooney és John Chapman színdarab adaptációja lesz. A színésznő számos filmes- és színházi szerep után, ezúttal csak a kamerák mögött dolgozik, és minden figyelmét erre a feladatra fordítja, hogy alkotótársaival együtt egy igazán szórakoztató vígjátékkal örvendeztethesse meg a majdani nézőket.

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!