Facebook hozzászólás
273

Menj szabira! Ma! És vigyél pénzt is!

Itt az idei Black Friday! Ez a hagyomány, mely az Egyesült Államokban, a 20. században született, ma már egész Európában, így Magyarországon is nagyon népszerű. Az eseménynek köszönhetően exkluzív kedvezményekkel gyűjthetünk be egy csomó dolgot, ajándékot például karácsonyra.

Black Friday, Kép: ShopAlike.hu
Kép: ShopAlike.hu

Tavaly nálunk majdnem 2,1 millió felnőtt vásárolt ezen a napon. Az esemény nemcsak online, hanem offline is sikeresnek bizonyult.

Fémes csillogás és logózott körmök
A gardróbfrissítés mellett érdemes néhány új szépségtippet is bevetnünk, ezért Sárkány Márti, a MOM Park Douglas senior make-up artistja beavatott minket a szezon sminkújdonságaiba. Készülj, ez tetszeni fog!

A 2,1 millió vásárló közül 800 ezren csak az ilyen akciót hirdető webshopokon, míg 510 ezren a Black Friday-t hirdető üzletekben vásároltak, 700 ezren pedig online és offline egyaránt kihasználták a kedvezményes időszakot.

Fekete péntek vásárlói, Kép: ShopAlike.hu
Kép: ShopAlike.hu

Black Friday már Magyarországon sem újdonság, egyre többen készülnek tudatosan a leárazásokra. Sokan rendszerint már pár nappal előtte listát készítenek az általuk vásárolni kívánt termékekről, és bár a vásárlók 51%-a továbbra sem készül fel előre, mindig megnézi milyen akciók várhatóak az eseményen.

Ezt vettük eddig, Kép: ShopAlike.hu
Kép: ShopAlike.hu

Leginkább az elektronikus eszközök fogynak ilyenkor tömegesen, de emellett még kedveltek a lakberendezés, a ruházat és a cipők kategóriái is.

A Black Friday eredete
Fekete péntek, Kép: pexels
Kép: pexels

De honnan is ered ez a tradíció? A Black Friday kifejezés Amerikában a hálaadás utáni első pénteket jelöli, eredetéről azonban megoszlanak a vélemények. Egyesek a kereskedők azon hagyományára vezetik vissza, mely szerint a főkönyveikbe pirossal jegyezték fel veszteségeiket, és feketével a nyereségeiket. Ez a nap jelentette az ünnepi időszak kezdetét, amikor a vásárlók végre újra költekezni kezdtek jó pár, a boltok számára veszteséges hónap után. De a leghitelesebb verzió az 50-es évekig nyúlik vissza, mikor Philadelphia város rendőrsége a dugók és a boltok előtt kígyózó hosszú sorok miatt Black Friday-nek nevezte el a hálaadás utáni pénteket. Ez a név sokáig nem volt használatban, de valamikor a 80-as években az üzletek megpróbáltak előnyt kovácsolni belőle azzal, hogy korábban nyitottak, és kedvezményekkel kínálták termékeiket.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!