Facebook hozzászólás
565

Megtaláltuk a világ legmenőbb anime-helyeit

Te is rajongsz az animékért? Nem csoda, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret hódít az animeőrület, világszerte mind többen szeretnék közelről is megcsodálni a japán rajzfilmek elképesztő világát. Azoknak, akik erre adnák a fejüket, megmutatjuk, melyik anime-zarándokhelyeket érdemes mindenképpen felkeresni.

Az anime őshazája Japán, éppen ezért talán senkit sem lep meg az a tény, hogy a világ legmenőbb anime-helyszínei mind a felkelő nap országában találhatók. Ez ugyanakkor véletlenül se vegye el a kedvünk, hiszen manapság már nem csak könnyen, de pénztárcabarát módon is eljuthatunk Japánba. Ráadásul a tengernyi élmény, amit ott találunk, bőven kárpótol minket azért, hogy ilyen messzire kellett utaznunk. Ha pedig rászántuk magunkat a kalandra, mindenképpen Tokiót vegyük célba, ugyanis kétségkívül a japán főváros rejti a világ legizgalmasabb anime-helyszíneit, és ott találhatóak a legváltozatosabb programok is.

Akihabara Kép: Japánspecialista
Akihabara Kép: Japánspecialista

Akihabara, az elektromos város

Akihabara Tokió egyik legnépszerűbb és legforgalmasabb városrésze, amelyet az utóbbi évtizedekben mindenki csak elektromos városként, vagy anime-negyedként emleget. Becenevei nem akármiért ragadtak rá: mára nemcsak a főváros elektronikai bevásárlóközpontjának szerepét tölti be, de az otakuk (anime és manga rajongók) kulturális központjaként is funkcionál. A tengernyi anime, képregény és videojáték bolt mellett ott találjuk például a híres Maid Cafékat – ahol szobalánynak öltözött kedves felszolgálók beszélgetnek és fotózkodnak velünk -, és a Tokyo Anime Centert is, ahol az életnagyságú anime szobrok mellett kiállítások és előadások egész sora vár minket. Nem csoda hát, hogy az Akihabara negyed szinte minden anime-rajongó bakancslistáján első helyen szerepel.

Jellegzetes anime-figura, Kép: Japánspecialista
Kép: Japánspecialista

A magyarok legkedveltebb animés célpontjai

A Japánspecialista utazási iroda közelmúltban végzett felmérése alapján a magyar anime -rajongók a Ghibli Múzeumba, valamint a J-World szórakoztatóközpontba látogatnának el a legszívesebben. Mindkét helyszín Tokió legkeresettebb célpontjai közé tartozik, nagyon jó okkal. A J-Word az ország egyik legismertebb videójáték-gyártó vállalatának szórakoztató központja, amelyben garantáltan elveszhetünk egy napra a megszámlálhatatlan animés interaktív játék, kiállítás, díszlet és videojáték rengetegében. A Ghibli Múzeum szintén nem hagyja pihenni érzékeinket egy pillanatra sem. A „japán Walt Disney”-ként emlegetett Miyazaki Hayao filmrendező által alapított múzeumban a kiállított anime-ereklyék, valamint kisfilmek minden rajongót elrepítenek a japán rajzfilmek egyedülálló világába. Annak pedig, aki az AnimeConok érdekelnek, feltétlenül érdemes ellátogatnia az „Anime Japan 2016” rendezvényre, amely március végén anime kánaánná változtatja Tokiót.

Azt is megmutatjuk, mi az a nyolc lépés, ami mindenképp kell a rajzfilmkészítéshez!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!