Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2009. november 11. 19:21 | PP-Eletforma

NYITÁS

Megnyílt az Allee Újbudán! Az ünnepi programok folytatódnak

Az ünnepélyes megnyitó nem ér véget november 11-én, a következő két hétvégén tovább folytatódnak nyitási programok. November 13-án, 14-én és 15-én, illetve 21-én és 22-én is ismert zenészek adnak koncerteket az Allee-ban, és a családi programok is folytatódnak.

Az idei év egyetlen átadásra kerülő bevásárló- és szórakoztató központját, az Allee-t ünnepélyes keretek között november 11-én 11 óra 11 perckor nyitotta meg Molnár Gyula polgármester a nagyközönség előtt Újbudán. Mivel az Allee egy városközpont fejlesztés része, a bevásárlóközponton túl 7.000 négyzetméternyi iroda, és 89 lakás is megtalálható, valamint a befektető ING RED nagy hangsúlyt fektetett a közösségi funkciók kiszolgálására is. A csúszás nélkül elkészült épület 46.000 négyzetméteren elterülő több mint 140 üzlete hiánytalanul bérlőre talált még a megnyitó előtt.
A hivatalos megnyitóra jelképesen a tizenegyes szám jegyében 11. hó 11-én 11 óra 11 perckor került sor, természetesen a XI. kerületben, amely hagyományosan minden évben a Kerület Napja. A XI. kerület, Újbuda napján, november 11-én egy nagy és hosszú projekt zárul le, és egyben egy új korszak is kezdődik. Az Allee bevásárló- és szórakoztatóközpontot is magába foglaló új városközpont építése 2007 végén indult el, a volt Budai Skála helyén.

Az Allee megnyitására az épület környezetében folyó munkálatok is lezárultak. Mivel az Allee egy városközpont fejlesztés része, amelyben a bevásárlóközponton túl 7.000 négyzetméternyi iroda, és 89 lakás is megtalálható, az ING RED nagy hangsúlyt fektetett a közösségi funkciók kiszolgálására. Átadásra kerül a Körössy József utca, ami sétáló utcává alakult, és találkozási pontul szolgál a környéken élők, és a bevásárlóközpontba látogatók számára. Az utcában éttermek és kávézók várják a vendégeket.

 Az utca végén egy új közpark alakult ki, ami szintén a városközpontban fontos közösségi funkciókat erősíti. Az épületet határoló utcák díszburkolatot kaptak és a közterületet szökőkutak, óriás kövek, padok, világító elemek tarkítják.

Az épületet határoló utcák díszburkolatot kaptak. A felszíni forgalom csökkentése érdekében elkészült a Bercsényi utca alatt futó közúti alagút. Az ING a projekt keretében felújította az Allee-val szomszédos épületek homlokzatait is.
Az Allee átadása a környék közlekedésére is kihat. A Bercsényi utca átmenő forgalmát az utca alatt húzódó alagút vezeti el. A Bercsényi utcában a felszínen így egy csökkentett forgalmú terület jön létre. Forgalmi rend változás azonban nem lesz a környéken, a 33-as busz továbbra is a megszokott útvonalon, a Budafoki úton fog járni.

A megnyitóra a bevásárlóközpont összes üzlethelyisége bérlőre talált, akik széles termék és szolgáltatás választékkal várják a vásárlókat. A 140 üzlethelyiségben több bankfiók, közüzemi szolgáltató ügyfélszolgálati irodája is megtalálható. A kikapcsolódást a 13 termes Cinema City mozi szolgálja, ami a mozi lánc idei bővülésének egyetlen egysége. A mozi mellett kaszinó is nyit az Allee-ban. A divatmárkák közül a Magyarországon először az Alleeban nyitó Van Graafot, a Zarat, a H&M-et, C&A-t találjuk meg többek között a házban. Az elektronikai cikkek az Electro Worldben, Sony, Panasonic és Apple márkaboltokban lesznek elérhetők. Éttermek és kávézók a házon belül és a Kőrössy József utcában is megtalálhatóak. Az Alleeban egy fitnesz központ is helyett kap 1.500 négyzetméteren. A nagybevásárláshoz egy 6.000 négyzetméteres Interspar élelmiszer áruház áll rendelkezésre.

Az üzletek hétfőtől szombatig reggel 9 órától este 21 óráig tartanak nyitva. Vasárnap 9:00-től, 19:00-ig. Az épület nyitva tartása ettől eltérő, hiszen mind a kaszinó, mind a fitnesz központ nonstop, 0-tól 24-ig nyitva tart, és a mozi is 10:00-től 01:00-ig működik.
Az Allee mélygarázsában 1.200 parkolóhely áll a házba látogatók rendelkezésére. A mélygarázsba a Bercsényi utcai alagútból, illetve a Fehérvári útról, szintén alagúton keresztül lehet behajtani. Ez a megoldás a környező utcák terhelését hivatott csökkenteni, a környéken lakók nyugalmát szolgálva. A mélygarázsban autómosó is működik. A parkolási díj az első óra után, a második órában ingyenes, a parkolás óradíja 200 Ft lesz.

Az Allee megnyitása a környéken élők számára hiánypótló, hiszen visszaadja a Budai Skála jelentette bevásárlási lehetőséget, ám méretéből, színvonalából adódóan jóval többet tud nyújtani. Ezért vonzáskörzetét nem csak a XI. kerület jelenti, hanem a teljes főváros.
Az ünnepélyes megnyitó nem ér véget november 11-én, a következő két hétvégén tovább folytatódnak nyitási programok. November 13-án, 14-én és 15-én, illetve 21-én és 22-én is ismert zenészek adnak koncerteket az Allee-ban, és a családi programok is folytatódnak.

Kerület hete Újbudán

Újbuda idén a 11.11-i kerület napjához kapcsolódóan november 9-14. között tematikus hetet szervez. A hét minden napja egy-egy, a kerület életét meghatározó téma köré épül. Hétfőn, az oktatás napján Molnár Gyula polgármester rendhagyó osztályfőnöki óra keretében beszélgetett 17-18 éves fiatalokkal önkormányzati, állampolgári kérdésekről, kedden a kultúra jegyében alakult meg a Társadalmi Érték Testület a Hadik Kávéházban, szerdán a kerület napja alkalmából nyílt meg Újbuda legnagyobb szórakoztató- és bevásárló központja a volt Budai Skála helyén, az Allee, csütörtökön, a felnövekvő nemzedék napján az előző nap született Újbuda-babákat köszönti a kerület első embere a Szent Imre Kórházban, majd egy közös zsúron vesz részt a már „idősebb” Újbuda-babákkal és szüleikkel.

Pénteken a kerület életében szintén meghatározó szerepet betöltő környezetvédelem és biztonság kerül a középpontba. Magyarországon elsőként Újbudán nyílik meg a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Centrum, ahol szintén első alkalommal kerül sor a 10 már kiképzett településőr felesketésére, majd a polgármester a hagyományos őszi nagytakarítás jegyében járdatakarító gépre ül, és a fiatalokkal együtt tisztítja az utakat.

Szombaton a városrészek közötti futáson, mely a kerület heti programok zárása is lesz egyben, a 60+ programban részt vevő idősebbek és fiatalok együtt bizonyítják, hogy a sport nem ismer életkor-határokat.

Újbuda az elmúlt hét évben jelentős fejlesztéseken ment keresztül, és Budapest legdinamikusabban fejlődő városrészévé vált. A hatalmas lepusztult ipari negyedek helyén új lakások, szabadidő parkok épültek és épülnek. Évről-évre több út, járda lett felújítva, melyeket fogyatékos lakók is könnyen használhatnak, valamint a gyerekek és szüleik európai szintű játszóterekkel gazdagodhattak.

Az egyedülálló család- és idősbarát ügyfélszolgálaton más kerületek lakói is szívesen intézik hivatalos ügyeiket. Újbuda idén az Idősbarát Önkormányzat díját nyerte el.
Újbuda kiemelt célja, hogy az elmúlt években felújított városrészek minőségének megőrzésén túl olyan újabb fejlesztéseket indítson el és valósítson meg, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a kerület Buda belvárosává, kulturális városközpontjává válhasson.

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!