Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. július 17. 17:45 | László Márta

HA MAJD NAGY LESZEL

Megmondom, tényleg felnőttél-e?

Eljön az az idő, az igazi felnőttkor, mikor 2-3 hónap szabadságot már nem tudsz lelkiismeretfurdalás nélkül semmittevéssel tölteni. Lássuk be, nemcsak a nyár a lényeg! Tudni kell, mi lesz ősszel! Meg utána… Ettől még nyaralhatsz jól!

Hé, mi is a helyzet?

Veled is előfordult, hogy a nyár közepére  már hasztalannak érzed magad, főleg ha az ismerősök és barátok sorra töltik fel a képeket az izgalmasabbnál izgalmasabb utazásaikról. Ilyenkor a pihenés mellett érdemes lehet elgondolkodni a hosszú távú célokon is, hogy ne érjen minket meglepetés, mikor elérkezik a szeptember. Jöjjön 5 tipp, hogy az ősz beköszöntével ne kelljen a bizonytalan jövő miatt aggódni! Egy biztos, lejárt a kötelező olvasmányok ideje, de jön más!

Olvass szakmai könyveket!

Informatika, ifjúság, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Határozd el, hogy hetente elolvasol egy szakmai könyvet olyan nagy kortárs gondolkodóktól, akiktől inspirációt kaphatsz. Elon Musk technológiai, Yual Nova Harari történelmi, vagy éppen Tommy Hilfiger életrajzi írása szélesíthetik látókörödet! A könyvek olvasásakor könnyű ráébredni, hogy álmaink megvalósításánál sok esetben az egyetlen akadály saját magunk vagyunk, érdemes változtatni megszokott szemléletünkön.

Iratkozz be átképzésre!

Számold ki, hogy megoldható lenne-e számodra, hogy beiratkozz egy átképzésre: mennyit keresnél vele, mire tudnád vinni? Hogyan tudnál megélni az átképzés alatt, járj utána, hogy van-e esetleg halasztott fizetési konstrukció? Vannak programozóiskolák, ahol erre van lehetőség. Elvégzése után pedig messze az átlagon felüli kezdő fizetéssel léphetsz a munkaerőpiacra.

Légy naprakész!

Számtalan olyan külföldi hírlevélre iratkozhatsz fel, vagy facebook csoportnak lehetsz a tagja, amelyek olyan modern témákról szólnak, melyek még hasznodra válhatnak későbbi munkád-, vagy pályaválasztáskor.

Merj változtatni!

Az eddigi tanulmányaid és állásaid nem adták meg azt a megelégedettséget, ami vártál tőlük? Soha nem szabad úgy érezned, hogy késő váltani, hiszen a saját életedről van szó, amit egyedül te irányítasz. Ha már a nyaralások nem úgy jöttek be, ahogy eredetileg tervezted, ez a 2-3 hónap a legalkalmasabb arra, hogy felmérd a képességeidet, és megismerkedj a feltáruló lehetőségekkel.

Velence, Rialto, Kép: wikimedia

Velence, Rialto, ez egy álomutazás! Kép: wikimedia

Válassz álom úticélt!

Az idei nyárra nem jött össze a kívánt utazás? Ha már most elkezded tudatosan építeni a jövődet, és terveket készítesz, az akadályok sorban fognak lehullani előtted. Ideje megtanulnod jól bánni a pénzzel, hogy jövő nyárra ne csak álom maradjon a fesztiválozás vagy a külföldi út! Ha időben kezdesz el gondolkodni hosszú távú terveiden, jövőre már biztos nem fogsz aggódni amiatt, hogy elfecséreled a nyarat!…

Veszélyben az adatbázisunk

Szeretjük a digitális eszközöket, könnyebbé teszik a kommunikációt, és képesek rengeteg adatot, információt tárolni. De miközben ismerjük az internethasználat veszélyeit is, mégsem figyelünk a biztonságra. Milyen óvintézkedéseket kellene tennünk?

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!