Facebook hozzászólás
148

Megkezdődött a Geoparkok Hete programsorozat

Megkezdődött az európai Geoparkok Hete programsorozat, amelynek keretében a Balaton-felvidéken és Nógrádban is számos rendezvény várja az érdeklődőket. Ha valaki a pünkösdi hétvégén elmulasztott valamilyen érdekes programot, még nem késő: a fesztivál június 2-áig tart. Európa 19 országában összesen 54 geopark tart ilyen rendezvényt.

Az Európai Geoparkok Hete az Európai Geopark Hálózat (EGN) tagjainak fesztiválja, amelynek révén a geoparkok szervezetei a földtani természetvédelem fontosságára és a földtani örökség jelentőségére igyekeznek felhívni a figyelmet. Az Európai Geopark Hálózat kezdeményezésére Európa 19 országában összesen 54 geopark tartja meg ezt a rendezvényt május végén–június elején.

A Levendula Ház. Kép forrása: Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság honlapja

A Bakony–Balaton Geopark az idén már teljes jogú EGN-tagként csatlakozott az Európai Geoparkok Hetéhez. Az elmúlt hétvégén az Európai Geopark Hálózat tagjai közül a horvátországi Papuk Geoparkot látták vendégül a tihanyi Levendula Házban, ahol a Tihanyi-félsziget páratlan természeti örökségét bemutató kiállítás is megtekinthető.

Május 22-én a biológiai sokféleség nemzetközi napján a Kis-Balatonra várják az érdeklődőket, május 26-án pedig egy badacsonyi túrán lehet részt venni.

A Novohrad–Nógrád Geopark is érdekes programmal várja a látogatókat, május 25-én és 26-án gyalogtúrákon lehet részt venni, a találkozás pontok Kazár, illetve Fülek. Június 1–2-án a Medvesi Fotós Maraton kínál érdekes kikapcsolódást. Az Ipolytarnóci Ősmaradványok is rendkívüli eseménysorozattal ünnepel, többek között május 30-án egy miniatűr vulkánt is működésbe hoznak.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!