Facebook hozzászólás
288

Már szavazhatunk Európa fájára

Február 28-áig szavazhatunk. A korábbi eredmények alapján jó esélyekkel indul a hazai jelölt az Európai Év Fája versenyben. 15 ország fái vetélkednek egymással idén, így a győzelemhez ismét minden támogatásra szükség van. Az Ökotárs kéri, hogy szavazzatok itt!

Az Európai Év Fája verseny immár kilenc éve hívja fel a figyelmet a fák és az emberek, a természet és a közösségek kapcsolatára, illetve a fáknak Európa kulturális és természeti örökségében betöltött szerepére és jelentőségére.

Az Év Fája 2018, Kép: MTI/Sóki Tamás
Az Év Fája 2018, Kép: MTI/Sóki Tamás

Magyarországot idén egy csavarodott törzsű, több mint százéves mandulafa képviseli, amely a pécsi Havi-hegyen áll. 2018. októberében 4779 szavazattal lett a hazai Év Fája cím birtokosa. A pécsi Havas Boldogasszony templom mellett álló fa mandulavirágzás idején csodás látványt nyújt az arra látogatóknak.

Akárcsak tavaly, idén is két fára szavazhat mindenki. Nem lesz könnyű választani – a hazai jelölt 14 versenytársa között megtalálhatjuk például a korzikai paratölgyet, melynek törzse egy szárnyát kiterjesztő ragadozó madárra emlékeztet, vagy a gubeci hársfát, mely Horvátország több mint 500 éves fája.

A szavazás február 28-ig tart, a szavazatok számának alakulását február 22-ig lehet majd követni, az eredményt pedig március 19-én a brüsszeli díjátadón hozzák majd nyilvánosságra a szervezők.

Ismerkedjen meg a döntős fák történeteivel itt: https://www.treeoftheyear.org/Home
A versenyben induló fákról képek letölthetőek itt: https://www.treeoftheyear.org/Media

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!