Facebook hozzászólás
194

Már szavazhatunk az Év fájára

Október 18-ig lehet szavazni az Év fájára, amelyet ebben az évben is 15 fa közül választhatnak ki online a szavazók.

A versenyre májusban több mint 60 olyan fát neveztek szerte az országból, amelyeknek története van. Ezek közül került ki az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrizése alapján az a tizenöt, amelyek története legjobban kifejezte a jelölő közösség elkötelezettségét a nevezett fa iránt – írja a szervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Balkányi mamut Kép:evfaja.okotars.hu

Ennek alapján ebben az évben a balkányi mamut, az ácsi Mesefa, a komlói öreg tölgy, egy békési óvoda fája, a körbeépített győri vadgesztenyefa, a böhönyei óriás makkfa, a deszki „Marosi Matuzsálem”, a nyergesi vadkörtefa, a kápolnai három hársak, Bátaszék legöregebb fája, a kóspallagi tűzoltófa, a hédervári Árpád-tölgy, az újpalotai fehér fűz, a védett keleti platánfa és a somogysárdi ginkgo biloba várja a szavazatokat a verseny weboldalán (http://evfaja.okotars.hu/dontosfak).
Az alapítvány a hat éve zajló versennyel a természetvédelem és a közösségek kapcsolatára kívánja felhívni a figyelmet. A megmérettetésen három díjat osztanak ki: az Év fáját a közönség választja meg online szavazással, a Hős fa címet a zsűri osztja ki, valamint még egy fa kap különdíjat az Országos Erdészeti Egyesülettől. Hős fa az lehet, amelynek élete vagy természetes környezete, élőhelye veszélyben van, és megmentéséért a jelölők sikeresen küzdöttek vagy küzdenek.
A szavazást október 18-án vasárnap éjfélkor zárja az Ökotárs, a végeredményt ezt követően a hivatalos díjátadó alkalmával teszi közzé.
A hazai Év fája részt vesz a jövő év elején rendezett európai versenyben is, amelynek győztese az Európai év fája címet nyeri el.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!