Facebook hozzászólás
272

Már most vedd meg az éves autópálya-matricákat!

Időben érdemes megvenni a megyei és országos éves autópálya-matricákat, mert az év eleji rohanásban könnyen elfelejti az ember, a bírság pedig több tízezer forintra rúghat. Tavaly a Simple alkalmazással mintegy 50 000 autópálya-matricát értékesítő OTP Mobil adatai szerint sokan az utolsó pillanatban, vagy már csak későn kaptak észbe.

M5-ös autópálya télen, Kép: wikimedia
M5-ös autópálya télen, Kép: wikimedia

Jelentős forgalomnövekedésre készülnek az év elején a forgalmazó helyek, hiszen január 31-én lejárnak a 2016-ban a tavalyi évre érvényes éves megyei és országos autópálya-matricák.

Díjas autópálya országúti táblája, Kép: wikimedia
Díjas autópálya országúti táblája, Kép: wikimedia

– Az adatainkból az látszik, hogy sokan csak az utolsó pillanatban vásárolják meg autópálya-matricájukat, amivel a bírság lehetőségét kockáztatják – mondta el Benyó Péter az OTP Mobil ügyvezetője. – Fontos azonban tudni, hogy az érvényes matricának már a pályára lépés időpontjában meg kell lennie, nincs lehetőség azt utólag pótolni. –

A Simple alkalmazással heti vagy havi érvényességű jogosultságot vásárlók 17%-a gondolkodott előre, de ők is jellemzően csak három nappal az úthasználat előtt vették meg matricájukat. Tavaly összesen 5 900 darabot vettek meg előre az autósok, míg több mint 28 ezer heti és havi matricát inkább aznap, kevéssel a pályára való felhajtás előtt váltottak meg az appon keresztül.

Tipp
Az úthasználati jogosultságot vásárlók több mint fele az alkalmazás egyéb szolgáltatásait is kipróbálta, legtöbben a parkolást választották (43%), amely olcsóbb megoldást jelent az SMS-ben történő fizetésnél. Illetve népszerű szolgáltatás még a mozijegyvásárlás és az ételrendelés is.

A személygépkocsik után fizetendő útdíjak 2017-ben változatlanok maradnak és a fizetős utak száma sem változik, csak a hálózat bővült: 2016-ban átadták az M43-as és M85-ös gyorsforgalmi utak új szakaszait is!

Mivel az applikáció alkalmas vállalati bankkártya kezelésére és a magánautó mellett a flottagépjárművek nyilvántartására is, egyre nagyobb a céges felhasználók aránya.

Az autó téli felkészítése 8 lépésben
Nagyon fontos, hogy az autónkat felkészítsük a téli körülményekre, mert különben kellemetlen meglepetések érhetnek minket. A nem megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművünkkel a latyakos, jeges utakon akár balesetveszélybe is kerülhetünk. A szakértő most abban segít nekünk, hogy mikre érdemes leginkább odafigyelnünk, hogy könnyen vegyük a téli akadályokat!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!