Facebook hozzászólás
349

Magyar bonbonoké az édesség Oscar-díj!

Idén először örülhetett egy magyar cég a gasztronómia Oscar-díjának tartott Great Taste Awards csillagjának praliné kategóriában. A mindössze 2 évvel ezelőtt alapított Sweetic manufaktúrát két édességük, a zöld dió és a Matcha-lime-gyömbér ízű bonbonjaik miatt díjazták.

Az 1994 óta évente megrendezett londoni versenyen a világ legjobb ételeit és italait keresik több kategóriában. A 400 fős gasztro-kritikusokból, Michelin csillaggal kitüntetett szakácsokból, illetve neves áruházláncok beszerzési igazgatóiból álló zsűri hónapokig tartó tesztelés során választja ki a legjobbakat összesen 10.000 termékminta közül.

Zöld dió

A vakkóstolásos módszer biztosítja, hogy a csomagolás nélküli termékek kizárólag a bennük fellelhető ízjegyek harmóniája, és az élelmiszer külleme alapján legyenek rangsorolva. Az elnyert cím 3 évre szól, ennek elteltével újra kell neveznie azoknak, akik meg kívánják őrizni a titulust.

Macha

Augusztus elején értesítették a versenyzőket az eredményekről, és idén először fordult elő, hogy bonbon kategóriában magyar terméket tüntettek ki. A családi vállalkozásként működő Sweetic két terméket nevezett, és mindkettő díjat is kapott.
A hazai ízvilág jegyeit magán viselő, két csillaggal is kitüntetett pralinéjuk ízvilága egy Balaton környéki biogazdálkodásban termelt zöld dió köré épül, a másik édességük pedig egy kísérletezés jegyében született, lime ízesítésű Macha tea és gyömbér keveréke fehér csokiba burkolva.

„A versenyre beküldött bonbonjainkat némi fejtörést követően választottuk ki, mert fontosnak tartottuk, hogy a bírák a szaktudásunk mellett egy kis bepillantást is nyerjenek a magyar kultúrába, hazánk ízvilágába.” – árulta el Zala Judit, a manufaktúra csokoládémestere. (Forrás:getpress.hu)

Pannonhalmi pálinkás a nyerő!
A Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta lett az ország idei tortája, amit 39 alkotás közül választottak ki. Szó Gellért salgótarjáni cukrász ínyencségét augusztus 20. után lehet megkóstolni


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!