Facebook hozzászólás
282

Made in: KÉPZŐMŰVÉSZET

Csütörtökre virradóra több ezer ruhacímke költözik a MOM Parkba! Bevásárlóközpont lévén ebben még nincsen semmi különös, azonban a jól ismert cédulák ezúttal Kiss Miklós dizájner és képzőművész legfrissebb művészeti installációjának szolgálnak alapjául és izgalmas nyereményeket is rejtenek.

A Just Decoration névre keresztelt projekt fő alkotóelemeként a fast fashion üzletekből ismert ruházati címkék jelennek meg, mellyel hagyományosan egy márka identitását, a termék árát és valamennyi fizikai paraméterét szokták jelölni.

Kiss Miklós installációja: Jast Dekoration, Kép: MOM Park
Kiss Miklós installációja: Jast Dekoration, Kép: MOM Park

A Just Decoration címkék azonban egy fiktív márkát jelenítenek meg: a több ezer ál-címke egy igazán feltűnő felhőalakzatban áll össze, amely szoborszerű látványosságot alkot az üzletház egy forgalmas pontján, felhívva a figyelmet arra, hogy minden csak dekoráció és külsőség, amelyben magunknak kell a valós értékeket megtalálnunk. Az alkotó ezért a megszólalásig egyforma címkék közé nyereményeket is elrejtett.

Névjegy
A dizájner munkái során ötvözi a grafika, az építészet, és a design sajátosságait. Az elismert művész a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett festőként, művei pedig azóta megjárták a legnevesebb kiállítótereket – az általa életre hívott Goldenroach gerillamozgalom révén olyan legendás múzeumokban is bizonyíthatott, mint a párizsi Louvre vagy a londoni TATE Modern, vagy a New York-i MoMA. Az elmúlt években számtalan világmárkával dolgott együtt. Legújabb installációja a MOM Parkban tekinthető meg 2017. május 4. és 31. között.

– Az alkotás egy galéria white cube termei helyett a vásárlás fellegvárában kap helyet. Éppolyan természetesen ereszkedik be a vásárlói térbe, ahogy azt a szezonális dekorációktól megszokhattuk – tette hozzá a művész.A szokatlan helyszínválasztás is elengedhetetlen része a projektnek.

Kiss Miklós és installációja, Kép: MOM Park
Kiss Miklós és installációja, Kép: MOM Park

– A MOM Park mindennapjaiban a divat mellett a design és a képművészet is kiemelkedő jelentőséget kap – mondta Szegedi Anna, a bevásárlóközpont marketing-, és PR-vezetője. – Azt tapasztaljuk, hogy a látogatóink rendkívül nyitottak a fiatal tervezőkre és a kortárs alkotásokra, ezért örömmel adunk otthont az installációnak, amely a divat és művészet egyedi ötvözeteként nem csak elgondolkodtatja, de játékos formában be is vonja a nézőt.

A MOM Park nem először ad helyet ifjú magyar képző- és iparművészeknek! Legutóbb olyan fiatalok munkáival ismerkedhettünk meg, akinek alkotásai a londoni divatcégek termékeivel is nyugodtan versenybe szállhatnának!

Cuki fityegő: az év hóbortja a bagpircing
Válassz egy egyszerű táskát, és ha elég ügyes vagy bármit csinálhatsz belőle! Ha elég csillogós, használd estére. Ha egy bőrpamacs, legyen délelőtti viselet, de egy rózsaszín kis pompon délután mindent visz! Ahány bagpircing, ahogy ezt a kiegészítőt hívják, annyi öltözet! Légy kreatív!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!