Facebook hozzászólás
208

Macskakölcsönző nyílt Kijevben

Interneten keresztül lehet macskát kölcsönözni egy-egy napra Kijevben, a napi cicalízing alig 900 forintba kerül az ukrán fővárosban azoknak, akik szeretnék egy-egy napra oldani a magányukat.

Lízingelhetők a cicák – Kép: Pixabay

A napi cicalízing átlagosan 30 hrivnyába, azaz körülbelül 900 forintba kerül, de függ a macska fajtájától. A cicák közül a megrendelők nemcsak fajta, de nem szerint is válogathatnak. A szolgáltató házhoz szállítja, és a kölcsönzési idő lejártakor elviszi az állatot – adott hírt az új, szokatlan szolgáltatásról kedden a Szevodnya című ukrán napilap.

A meglepő biznisz kitalálói az egyedül élőkre számítanak, akiknek a cicák oldhatják átmenetileg a magányukat. Egyelőre még egyetlen kliensük sem volt – mondják – azért, mert csak néhány napja indították be a szolgáltatást. Az ötletgazdák bíznak ugyanakkor abban is, hogy néhány kliensük annyira megkedveli a kikölcsönzött cicát, hogy meg is vásárolja tőlük.

A szakértők véleménye azonban megoszlik a szolgáltatás hasznosságáról. Az ökológusok szerint ez állatkínzás, a pszichológusok viszont azon a véleményen vannak, hogy épp ellenkezőleg, a kölcsönzés után több macska találhat gondoskodó gazdira.

Az azonban kétséges, hogy mennyire lesz jövedelmező az üzlet az ukrán fővárosban, ahol tömérdek kóbormacska él az utcákon. A kijevi állatkertbe például rendszeresen dobnak be főleg kölyökmacskákat a kerítésen keresztül. Az intézmény a múlt héten közölte, hogy már több mint ötven cica él az állatkertben, és ennyiről már nem képesek gondoskodni.

3 + 1 érv az állattartás mellett
A 30-as évek óta október 4-e az Állatok Világnapja. Mi magyarok kifejezetten sok kutyát és macskát tartunk, így keveseket kell győzködni arról, hogy miért is jó, ha megosztjuk otthonunkat egy négy vagy kétlábúval. Mi összeszedtünk néhány érvet az állattartás mellett.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!