Facebook hozzászólás
395

Liba, labda, Lysistrate

Ezen a hétvégén mindenki talál  magának programot! Mártonra ehetünk libát, kóstolhatunk újbort, de elázni nem mi, hanem világhírű pólósaink fognak. Ha megszáradtunk, beszéljünk, avagy énekeljünk a nőkről, ajánlok egy remek koncertet! Tedd magad szabaddá!  

Márton-nap, Kép: saknzen
Márton-nap, Kép: saknzen

Libaételek és borok kerülnek terítékre, Szent Márton-napi népszokások elevenednek meg a szentendrei Skanzen Márton-napi fesztiválján november 10-11-én. Családi pincészetek borainak kóstolójával, vidám tollfosztóval, mesékkel, koncertekkel és táncházzal várjuk a látogatókat. A részletes programot itt olvashatod! 

Maradj játékban logóAz 1976-os montreali olimpia legendás bajnokai és az évtized további ikonikus játékosai egy mindeddig veretlen, rettenthetetlen ellenféllel találják szemben magukat: saját unokáikkal. A Tüdőgyulladás Világnapja alkalmából a Pfizer Magyarország támogatásával létrejött barátságos mérkőzésen egy kemény csatát ígérő meccsnek lehetünk majd tanúi.

A generációk vízilabda csatájának a Hajós Alfréd Sportuszoda ad otthont 10-én, 14 órakor. A kétszer 7 perces meccsen a magyar vízilabdasport nagyjai saját unokáikkal mérik össze erejüket. A Tüdőgyulladás Világnapja apropóján megrendezett mérkőzés az elsősorban idős korosztályt veszélyeztető bakteriális tüdőgyulladás megelőzhetőségére hívja fel a figyelmet. A Maradj játékban! kampány kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a védőoltás fontosságára, amelynek segítségével a nagyszülők jó eséllyel még sokáig hozhatják unokázáshoz szükséges csúcsformájukat. A nagy csobbanás résztvevői Cservenyák Tibor, Horkai György, Kásás Zoltán, Kenéz György, Kis István, Kuncz László, Molnár Endre. A játékvezető Madaras Norbertlesz.

Nemzeti Énekkar, Kép: Csatlós Norbert
Nemzeti Énekkar, Kép: Csatlós Norbert

Izgalmas férfi-női témákat feszeget majd a Nemzeti Énekkar november 11-ei hangversenyén. November 11-én este fél nyolckor az Olasz Kulturintézetben elsőként egy francia szerző Poulenc egyfelvonásosa csendül fel, mely egy nő és egy férfi utolsó telefonbeszélgetése annak minden lelki bonyodalmával és személyes tragédiájával.

Töltsük meg aranyló élményekkel az őszt
Ősszel utazni nemcsak azért jó, mert kevesebben kirándulnak, de azért is, mert vége a főszezonnak, és kedvezőbb áron tudunk szállásokat foglalni. Az időjárást figyelve nem árt, ha becélzol egy jó kis wellness-központot, ahol a hűvösebb idő sem akadályoz meg a tökéletes kikapcsolódásban! Indulhatunk?

A második részben pedig Petrovics Emil Lysistrate című egyfelvonásos vígoperáját hallhatjuk. Cselekménye szerint a nők megesküsznek, hogy addig nem élnek házas életet férjükkel, amíg azok be nem fejezik a háborút. A vígopera dallamvilága egyszerre oldott, könnyed, néha jazz-elemekkel tarkított, de megjelenik benne a gregoriánokra jellemző archaikus dallamképzés is. Vezényel: Hamar Zsolt.

Őszi bakancslista hedonistáknak
Lassacskán közeleg a tél, vége a barátokkal töltött vidám estéknek, a gourmet vacsoráknak, a közös nevetéseknek… Vagy mégsem? Íme tíz bakancslistás tippünk, amivel az ősz is garantáltan felkerül a kedvenc évszakaid listájára!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!